Performa

Filtering by: Performa

Sorour Darabi: FARCI.E
Sep
20
9:00 PM21:00

Sorour Darabi: FARCI.E

Prvi vrhunec letošnje naveze 24. festivala sodobnih performativnih praks Performa in 13. Platforme sodobnega plesa se bo zgodil že v petek, 19. septembra, ko je na sporedu predstava Farcie, v kateri avtor_ica Sorour Darabi raziskuje spol na izčrpen in visceralen način.

View Event →
Omizje: ORAL[NO] – O OKUSIH
Sep
18
to Sep 19

Omizje: ORAL[NO] – O OKUSIH

  • Regionalni RTV center Maribor (map)
  • Google Calendar ICS

Ali so gastronomski užitki zasenčili umetnost kot tako? Ali lahko govorimo o novodobni kulinarični umetnosti? Kaj so razlogi za tovrsten razmah kulinaričnih medijskih prezentacij? Kaj narekujejo novi trendi? Vse to in še več bomo z eminentnimi gosti razpravljali v oddaji Omizje, ki bo na sporedu Televizije Maribor v sredo, 25. 9. 2019 ob 20. uri.

View Event →
Performa & Platforma
Sep
27
to Sep 30

Performa & Platforma

22. festival sodobnih performativnih praks Performa 2017 & 11. Platforma sodobnega plesa 2017

Tudi letos svoje moči združujeta Performa, festival sodobnih performativnih praks in Platforma sodobnega plesa, ki bosta poskrbeli za pestro štiridnevno septembrsko dogajanje v Mariboru. Festival Performa/Platforma se bo, v organizaciji MKC Maribor in Plesne izbe Maribor, odvil od 27. do 30. septembra 2017 v Mariboru.

23 žensk, 13 dogodkov, 4 dnevi, 3 lokacije, 1 vprašanje: »Ali obstaja umetnost, ki je domena ženske?«, ki odpira številna druga vprašanja.

Več o festivalu najdete v pripetem sporočilu in na naši spletni strani, posamični dogodki pa so predstavljeni tudi na omrežju FB.

View Event →