MM_Logo.jpg

Platformo Mladi Maribor s spletnim portalom www.mladimaribor.si in Festivalom Mladi Maribor je po izteku naziva Evropska prestolnica mladih - Maribor 2013 vzpostavila Mestna občina Maribor, kot trajnostni učinek in nasledstvo tega projekta. Leta 2015 jo je prevzel MKC Maribor, ki jo razvija skladno z 2. Lokalnim programom mladih v Mestni občini Maribor.

Spletni portal na enem mestu mladim nudi vse informacije o mladinskih aktivnostih v mestu, obvešča o projektnih priložnostih, aktivnostih aktivnega zaposlovanja itn. Mladi Maribor s portalom in družbenimi omrežji promovira mladinske centre, mladinske organizacije in organizacije za mlade v mestu.


DIGITALNO MLADINSKO DELO

NAZIV OPERACIJE: Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju - 2

Program Digitalno mladinsko delo je usposabljanje digitalne mladinske delavke skozi vzpostavljanja digitalnega mladinskega centra,  ki pomeni produkcijsko-izobraževalni prostor za promocijo in razvoj digitalnega mladinskega dela in spodbujanje mladih v kreativnih industrijah. Prostor bo dolgoročno deloval vse leto in bo namenjen predvsem mladim digitalnim navdušencem, dijakom, študentom, ustvarjalcem vsebin, umetnikom, šolskim skupinam ... V digitalnem mladinskem centru poteka redno digitalno informiranje o dogajanju in priložnostih v mladinskem sektorju v Mariboru, in sicer preko spletnega portala Mladi Maribor in istoimenske Facebook strani.

Aktivnosti izvaja mladinska delavka, katere zaposlitev je sofinancirana s strani razpisa Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju« (zaposlitev finančno omogočata Evropska unija, Evropski socialni sklad in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport). Mladinska delavka bo v obdobju operacije od 1. 3. 2018 do 31. 10. 2018 organizirala, izvajala in sodelovala pri izvajanju različnih aktivnosti, preko katerih bo, na eni strani, krepila lastne kompetence na področju izvajanja aktivnosti v mladinskem sektorju, ter na drugi strani, omogočala mladim dostop do informacij do aktivnosti, s katerimi bodo krepili svoje kompetence.

Šifra operacije: OP20.02627
Število mesecev zaposlitve v okviru operacije: 8
Število mesecev zaposlitve po zaključku operacije: 1

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.


MKC NOVIČKE S PODROČJA MLADINE

Prijavi se na mladinski spletni novičnik MKC Maribor in prejemaj vse informacije o novostih, dogodkih in aktivnostih s področja mladine pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor neposredno v tvoj spletni poštni predal. Zakaj bi brskal/a, če lahko imaš najpomembnejše informacije vedno pri roki?!


PODPIRAJO NAS: