logo 3,5 cmyk.png

MKC Maribor v sklopu programa Erasmus+ program Sport postal partner evropskega projekta “Sports volunteering in your city in your region”, ki je namenjen omogočanju in širjenju prostovoljskega dela na področju športa.

Cilj projekta je na evropski ravni zapolniti manjko prostovoljstva na področju športa in zagotoviti lokalnim športnim društvom znanje ter izkušnje za vodenje prostovoljskega dela na svojem področju. To nameravamo doseči z izmenjavo in dokumentiranjem obstoječih dobrih praks prostovoljstva na področju športa, ki jih bomo združili v priročnik, s pomočjo katerega bomo le-te izkušnje širili tudi na področje Slovenije.

Naša želja je, da skozi projekt ustvarimo temelje za razmah in razvoj športnega prostovoljstva na področju Slovenije, ki bo organizacijam na področju športa zagotovilo dodatno pomoč pri izvajanju svojih aktivnosti ter uresničevanju svojega poslanstva in hkrati mladim omogočilo nabiranje novih znanj, poznanstev in izkušenj.


Projekt se bo izvajal 18 mesecev (od januara 2019 do junija 2020) in vključuje partnerje iz Španije, Švedske, Bosne in Hercegovine, Portugalske in Madžarske, ocenjena vrednost projekta pa znaša 197,180 evra.


MKC NOVIČKE S PODROČJA MLADINE

Prijavi se na mladinski spletni novičnik MKC Maribor in prejemaj vse informacije o novostih, dogodkih in aktivnostih s področja mladine pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor neposredno v tvoj spletni poštni predal. Zakaj bi brskal/a, če lahko imaš najpomembnejše informacije vedno pri roki?!


PODPIRAJO NAS: