OBLETNICA KULTURNEGA CENTRA PEKARNA

 

23 let je minilo odkar nekdanje prostore vojašnice “v Magdaleni” koristijo uporabniki Kulturnega centra Pekarna. Predstavniki Mladinskega kulturnega centra Maribor in Hostla Pekarna pa so z obletnico združili še dan (na stežaj) odprtih vrat. Predstavili so novo celostno podobo in programe, obiskovalce povabili na vodena ogleda po hostlu Pekarna – mladinskem hotelu javnega zavoda MKC Maribor – in po kulturnem centru Pekarna.

Direktorica MKC Maribor Maja Malus Azhdari je pojasnila, da se jim zdi pomembno, da se javni zavod in avtonomna cona aktivno povežeta in dopolnita, saj je le tako »moč zasledovati rast KC Pekarne«.

Skozi uprizorjeno iskanje zaklada so obiskovalci lahko videli prostore, stopili v grafiti sobo za goste, na novo uzrli označbe barvnih hišk, v prednjem parku pa kot novost našli Laknerjeve diamante, nove luči in klopi ter začutili dodan občutek domačnosti. Obiskovalcem so bile na voljo razstave, predstave, predvajanje dokumentarnih filmov, glasbeni nastopi oziroma koncerti, družabne igre in delavnice, predstavitve vizualnih umetnosti, kulinarična pogostitev in piknik.

Dan odprtih vrat pa je bil namenjen predvsem predstavitvi novosti in projektov, ki jih izvajajo člani MKC Maribor. Ponosni so denimo na tradicionalne festivale ter svežino novih, kot so Jazz ma mlade, Banka povezovanj in projekt Delat grem.

Turistična zveza Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja  je najboljšim v akciji v oktobru 2017 v Kranjski Gori podelila priznanja.

Hostel Pekarna je tako najlepši in najgostoljubnejši mladinski hotel v Republiki Sloveniji in je prejel 1. mesto v kategoriji mladinska prenočišča. »Trudimo se, da hostel Pekarna postane gostom drugi dom, vsekakor pa si želimo, da bi več Mariborčanov poznalo ta naš biser,« dodaja direktorica.

Več informacij na www.mkc.si in www.hostelpekarna.eu.

kc pekarna.jpg

Več  v izjavi direktorice MKC Maribor Maje Malus Azhdari: https://youtu.be/Q92w6X6F0oQ

Ena izmed oblik povezovanja je bila tudi javna predstavitev arhitekturnih načrtov na dnevu odprtih vrat. Potem ko so dočakali obnovo strehe nad dvema stavbama – Lubadarjem ter sklopom MC-ja (Indijanez), Supernove in Garaže – sedaj upajo na nadaljnje uresničevanje želja uporabnikov. Sistem investicij je dogovorjen, je potrdil župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec.

Več v video izjavi: https://youtu.be/G2exj3DqFTM