Back to All Events

Ana Romih & Beno Novak: KONCERT TELESA

  • SNG Maribor 27 Slovenska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Drugi dan letošnjega dogajanja v sklopu festivalske naveze Performa&Platforma se bo pričel z domačo plesno predstavo Koncert telesa avtorjev Ane Romih in Bena Novaka, ki govori o dveh ločenih pogledih na temo zvena telesa in iskanju harmonije med njima.

V letu 2019 združena festivala Platforma&Platforma v središče postavljata oralnost in z njo okus ter vabita gledalce, da se pridružijo ob okušanju umetnosti. Umetnost, ki nam poskuša ponuditi drugačno izkušnjo – estetsko in doživljajsko – namreč na usta in okus ne pozablja. Naj bo metaforično naslavljanje “okusa” drugega, drugosti, anomalij ali pa zgolj poskus prestrukturiranja uprizoritvenih prostorov v prostore srečanja, začasne, med seboj povezane skupnosti.

Festival sodobnih performativnih praks Performa&Platforma bo potekal na različnih lokacijah v Mariboru med 19. in 22. septembrom. Več informacij o programu lahko preberete tukaj, aktualno dogajanje pa spremljate na uradni Facebook strani festivala.


O PROGRAMU

Petek, 20. 9. 2019 ob 19.00 / Mali oder, SNG Maribor

Ana Romih, Beno Novak: KONCERT TELESA

Plesna predstava / Trajanje: 40 min

Avtorstvo, koreografija in izvedba: Ana Romih in Beno Novak
Mentorstvo: Saša Lončar
Dramaturško svetovanje: Jasmina Založnik
Kostumografija: Urška Medved
Oblikovanje svetlobe: Marko Levičnik
Produkcija: KUD QULENIUM Ljubljana
Koprodukcija: KD QULENIUM Kranj, SVŠGUGL, Ljubljana
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

Koncert telesa govori o dveh ločenih pogledih na temo zvena telesa in iskanju harmonije med njima. Gre za fizično predstavo, kjer se dve telesi srečata z vprašanjem, ali ima telo melodijo in kako se telo lahko uporabi kot instrument skozi gibanje. Telesi iščeta skupen jezik, kar ju združuje in hkrati ustvarja razdaljo.

O AVTORJIH

Ana Romih (1991) je koreografinja, mentorica, pedagoginja in soustanoviteljica KUD Qulenium Ljubljana. Kot mlada umetnica deluje na slovenski kulturno umetniški sceni že 20 let. Izobraževala se je na SNDO (Akademiji za novi ples) na Nizozemskem. Trenutno predvsem poučuje in ustvarja z mladimi na sodobnoplesni sceni, v različnih projektih in tekmovanjih. Poleg plesa aktivno sodeluje pri organizaciji in izvedbi festivala Kalejdoskop v Kranju in v Ljubljani, deluje pa tudi kot samostojna umetnica.

Beno Novak (1991) je plesalec, koreograf in soustanovitelj KUD Qulenium Ljubljana. Leta 2016 je diplomiral na SEAD (Ekperimentalna akademija za ples Salzburg). Kmalu po zaključku šolanja je bil povabljen na Tisch Dance (New York University) in v plesno akademijo The Place (London). Leta 2017 je pomagal Jasonu Mabani z ustanovitvijo dobrodelnega projekta Requiem for Aleppo za zbiranje denarja pri obnovitvi Aleppa, v Siriji. Med letoma 2017 in 2018 je plesal v plesni kompaniji Gary Clark v predstavi Coal, ki je prejela številne nagrade (UK Theater Award, Critics Circle National Dance Awards). Poleg plesa aktivno sodeluje pri organizaciji in izvedbi festivala Kalejdoskop v Kranju in v Ljubljani in na festivalu Summer Intensive Portugal, deluje pa tudi kot samostojni ustvarjalec.


NAKUP VSTOPNIC

Cene predstav v LGM, SNG in Narodnemu domu Maribor:

  • 6 EUR

  • 4 EUR (otroci, dijaki, študenti in samozaposleni v kulturi)

Brezposelni imajo s potrdilom pravico do brezplačnega vstopa.

Vstopnice so na voljo uro pred pričetkom predstave na lokaciji dogodka.

Festival organizirajo: MKC Maribor, Plesna izba Maribor in zavod MOJa KreacijA.
Spletna stran festivala: festivalplatforma.si
Kontakt in informacije: info@mkc.si


PROGRAM FESTIVALA


PODPIRAJO NAS


Earlier Event: September 19
Anna Dankova: GOLEM
Later Event: September 20
Sorour Darabi: FARCI.E