BankaIdej_Logotip_V2.png
 

Ideja Banka idej izhaja iz mednarodnega projekta YouthBank, ki ga je MKC Maribor v sodelovanju z mladimi, člani Skrbniškega odbora Banke idej, prilagodil ter razvil za potrebe lokalnega okolja.

Banka idej je učni, prostovoljski projekt, katerega namen je spodbujanje prostovoljskega dela med mladimi ter, skozi voden učni proces, krepiti različna znanja in/ali kompetence mladih, ki v njem sodelujejo. 

Primarni namen Banke idej je zagotavljanje manjših finančnih sredstev za projekte, ki jih pripravijo in izvedejo mladi med 18. in 29. letom starosti, projekti pa doprinašajo k razvoju lokalne skupnosti, še posebej posameznih mestnih četrti oz. krajevnih skupnosti Mestne občine Maribor. Poleg zagotavljanja manjših finančnih sredstev nudi Banka idej mladim tudi proces usposabljanja z namenom pridobitve ali krepitve novih kompetenc in znanj za realizacijo lastnih idej.

Dodatne informacije o Banki idej: www.banka-idej.si.


AKTUALNO


MKC NOVIČKE ZA MLADE

Prijavi se na mladinski spletni novičnik MKC Maribor in prejemaj vse informacije o novostih, dogodkih in aktivnostih s področja mladine pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor neposredno v tvoj spletni poštni predal. Zakaj bi brskal/a, če lahko imaš najpomembnejše informacije vedno pri roki?


Banko idej je MKC Maribor vzpostavil v letu 2012, v okviru projektov sofinanciranih s strani Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, Mestna občina Maribor pa ga je sofinancirala tudi v letih 2013 in 2014, nato pa ga je prepoznala kot redni program MKC Maribor.

MKC Maribor je s projektom Banka idej edina slovenska organizacija, članica mednarodne mreže YouthBank International.Podpirajo nas: