JzV_Logo.png
 
Ker ŽELIMO soodločati o razvoju mesta. 

Ker so NAŠE želje in potrebe prav tako pomembne. 

Projekt #jezikzavolitve bo potekal do konca leta 2019, v njem pa bomo mladi pridobili veščine in znanja, ki nam bodo omogočila, da bomo na letošnjih lokalnih volitvah odgovorni in kritični volivci. K sodelovanju vabimo predvsem mlade, stare med 17 in 20 let, ki bodo v času izvedbe projekta imeli prvo izkušnjo kot volivci. Prostor pa se najde tudi za ostale mlade med 13. – 30. letom, saj bo pridobljena znanja in veščine moč uporabiti tudi v drugih situacijah. Priključiš se nam lahko tekom celotnega leta. 


AKTUALNO


AKTIVNOSTI

Projekt #jezikzavolitve poteka do začetka aprila 2019, z aktivnostmi, ki jih izvajamo, pa spodbujamo mlade k politični participaciji.

Do sedaj smo izvedli:

Do konca izvajanja projekta bomo izvedli še:

V vseh aktivnostih projekta #jezikzavolitve je do 31. 12. 2018 sodelovalo 523 udeležencev. Ponosni smo, da je Zavod Movit projekt #jezikzavolitve uvrstil med primere dobrih praks!   

Projekt omogočata Zavod Movit, program Erasmus+ Mladi v akciji ter Mesta občina Maribor.


V okviru projekta smo pripravili tri videe, s katerimi smo mlade:

Vprašali, ali s bodo udeležili volitev

Vprašali, ali s bodo udeležili volitev

Vprašali, kako bi izboljšali Maribor

Vprašali, kako bi izboljšali Maribor

Opomnili o pomembnosti biti aktiven

Opomnili o pomembnosti biti aktiven


SOOČENJE ŽUPANSKIH KANDIDATOV

V okviru priprav na soočenje županskih kandidatov smo zbrali vse programe kandidatov_k za župana_jo Mestne občine Maribor, s poudarkom na mladih.  Združeni programi so dostopni tukaj

Soočenje smo preko 360° kamere tudi v živo prenašali. Posnetek je dostopen tukaj


AKCIJA »SPIMPAJMO« MARIBOR

357 anketirancev / 307 ustreznih anket / 632 predlogov

Vprašalnik v okviru akcije »Spimpajmo« Maribor je bil na spletu dostopen od 10. julija do 24. oktobra 2018, prav tako pa smo k izpolnitvi vprašalnika pozvali dijake_inje v sklopu delavnic in posvetov na srednjih šolah, anketiranje pa smo izvajali tudi na terenu v bližini fakultet, študentskih domov, v centru mesta Maribor ter na lokacijah, kjer se zadržujejo mladi. 


UTRINKI AKTIVNOSTI

foto: Adrijana Kos, Marko Lük, Mojca Doberšek in Marja Guček


MKC NOVIČKE ZA MLADE

Prijavi se na mladinski spletni novičnik MKC Maribor in prejemaj vse informacije o novostih, dogodkih in aktivnostih s področja mladine pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor neposredno v tvoj spletni poštni predal. Zakaj bi brskal/a, če lahko imaš najpomembnejše informacije vedno pri roki?


Projekt se izvaja v sodelovanju z Debatnim društvom Univerze v Mariboru


Podpirajo nas: