2014

Petra Bauman

Petra Bauman

Petra Bauman deluje kot moderatorka kulturnih prireditev, igralka in interpretka, piše poezijo in prozo.  Leta 2008 je pri mariborski Založbi Pivec izdala pesniški prvenecJanuar. Nekaj pesmi je prevedenih tudi v hrvaški in v nemški jezik. Pesem Brez naslova je bila leta 2013 uvrščena v finalni izbor literarnega natečaja Vitez poezije Založbe Pivec. V zadnjem obdobju se ukvarja tudi s pripovedovanjem zgodb za otroke in odrasle.

Nataša Švikart Žumer

Nataša Švikart Žumer

Nataša Švikart Žumer piše poezijo, pravljice za otroke in prevaja. Vodidelavnice kreativnega pisanja in delavnico za spodbujanje bralne kulture, prireja literarne večere. Publikacije: Venerine samoizpovedi, Maribor 2006; Miška želi postati pevka, Ljubljana 2012;  Dodiri duša, Zagreb 2013 (skupinska dvojezična zbirka desetih avtoric); Znotraj sem pesem, Beograd 2014. Udeležuje se mednarodnih festivalov poezije doma in v tujini. Njene pesmi so prevedene v angleščino, romunščino, grščino, hrvaščino, makedonščino in arabščino. Prejelanagrado za poezijo Litera 1999,  Mednarodno nagradoArte stih 2014 za mednarodno povezovanje na področju poezije in mednarodno nagrado za poezijo Balkanika 2014 v Romuniji.

Jana Putrle Srdić

Jana Putrle Srdić

Jana Putrle Srdić (1975) je izdala dve pesniški zbirki: Kutine (2003) in Lahko se zgodi karkoli (2007). Tretja knjiga z naslovom To noč bodo hrošči prilezli iz zemlje bo izšla v 2014 prav tako pri založbi Center za slovensko književnost. Njena poezija je prevedena v 12 jezikov in vključena v številne antologije, poleg knjige v španščini (Puede pasar cualquier cosaGog y Magog, 2011) pa je izšla tudi njena zbirka pri ameriškem založniku (Anything Could Happen, A Midsummer Night’s Press, 2014). Občasna prevajalka poezije (Robert Hass, Ana Ristović, Sapphire, Sodobna ruska poezija) včasih piše tudi besedila o sodobnem filmu. Živi v Ljubljani in dela kot producentka za sodobno intermedijsko umetnost (Galerija Kapelica, Zavod Gulag).

Rok Vahter

Rok Vahter

Rok Vahter se je rodil 17.03.1993 v Celju, sicer pa je doma v Slovenskih Konjicah. Je študent anglistike in sociologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Ljubezen do poezije in umetnosti nasploh ga spremlja že celo življenje, pesniško pot pa je pričel z objavljanjem haikujev v zborniku gimnazije Vič in v zborniku Fedra I. gimnazije v Celju. Leta 2011 je postal zmagovalec Pesniškega turnirja, leta 2012 pa Pesniške olimpijade. Svoje pesmi je nato objavljal v večih revijah (Vsesledje, Liter jezika, Lirikon, Vpogled, Novi Zvon) in se predstavljal na pesniških festivalih Dnevi poezije in vina na Ptuju, ter Mladih rimah v Ljubljani. Zase pravi, da bi svoj čas verjetno koristneje porabil, če bi v svojem življenju več bral, kot pa razmišljal o tem, kaj vse še mora prebrati (pa tudi poslušati in videti). 

Vesna Spreitzer

Vesna Spreitzer

Vesna Spreitzer, rojena 1975 v Celju, je dolgo delala kot kulturna novinarka na Radiu Maribor, zdaj pa dela v Ljubljani na programu ARS. Piše pesmi, in kratke zgodbe za otroke. Svojo poezijo rada poveže z drugimi mediji, pogosto z zvokom invideom.Leta 2011 je pri Založbi Pivec izdala svoj pesniški prvenec z naslovom Razvezana tišina, ki ga je predstavila tudi v obliki multimedijskega performansa. Ustvarila je več samostojnih projektov, dva radijska recitala: »Prebujanja« in »Iz ogledala grem« , video-zvočni projekt »Bijem«, projekt Zid na Hiperfasadi KI.

Anja Golob

Anja Golob

Anja Golob (1976) je študirala na ljubljanski Filozofski fakulteti filozofijo in primerjalno književnost. Ukvarjala se je s pisanjem gledališke kritike, deluje kot dramaturginja in publicistka, prevaja ter je lansko leto s skupino somišljenic ustanovila drobno založbo VigeVageKnjige, kjer se udejstvuje v več svojstvih. Poezijo revialno objavlja doma (Literatura, Apokalipsa) in v tujini (Edit, Jahrbuch der Lyrik, Wespennest), izdala je dve pesniški zbirki, V roki (2010) in Vesa v zgibi (2013). Živi med Ljubljano, Brusljem in Londonom.