Performa/Platforma 2019 je zaključena

Performa/Platforma 2019 je zaključena

Z vrhunsko predstavo Deep Dish priznanega avstrijskega kolektiva Liquid Loft in koreografa Chrisa Haringa ter sledečim pogovorom z avtorji v okviru abonmaja MaMo sta se v nedeljo, 22. 9. 2019, uradno zaključila 24. festival sodobnih performativnih praks Performa ter 13. Platforma sodobnega plesa Maribor.

Performa/Platforma 2019 se predstavi

Performa/Platforma 2019 se predstavi

Na novinarski konferenci v mariborski restavraciji Mak je organizacijska ekipa predstavila letošnjo združeno festivalsko platformo 24. festivala sodobnih performativnih praks Performa ter 13. Platforme sodobnega plesa. Za nepozaben uvod v festivalsko dogajanje sta, v skladu z osrednjo temo - oralnostjo, poskrbela vrhunski chef David Vračko ter vinar Klemen Konrad.

Performa&Platforma odpirata drugo sezono abonmaja MAMO

Performa&Platforma odpirata drugo sezono abonmaja MAMO

S predstavo Deep dish / Globoka skleda priznanega avstrijskega koreografa Chrisa Haringa se v nedeljo, 22. septembra 2019, ob 20. uri v Lutkovnem gledališču Maribor pričenja druga sezona Mednarodnega Abonmaja Mariborskih Organizacij (MAMO), ki bo imetnikom abonmaja ponudila ogled šestih nepozabnih umetniških dogodkov.

Festival Performa&Platforma 2019 v znamenju okusov

Festival Performa&Platforma 2019 v znamenju okusov

V letu 2019 združena festivala Platforma&Platforma v središče postavljata oralnost in z njo okus ter vabita gledalce, da se pridružijo ob okušanju umetnosti. Festival sodobnih performativnih praks v Mariboru bo potekal med 19. in 22. septembrom.

Umetnost v gibu - fotografska razstava Saše Huzjaka

Umetnost v gibu - fotografska razstava Saše Huzjaka

Saša Huzjak, dolgoletni fotograf Festivala Performa/Platforma, pripravlja razstavo svojih del “Umetnost v gibu”, ki predstavlja presek njegovega fotografskega delovanja na področju plesa. Otvoritev razstave se bo odvila v petek, 17. maja, ob 18. uri v razstavišču Karlinia na Pobreški cesti 20.

Performa & Platforma - 5. dan

Performa & Platforma - 5. dan

Na zadnji festivalski dan letošnje Performe & Platforme smo zaključili umetniški laboratorij z Anjo Bornšek in si ogledali še zadnjo plesno predstavo Poezija narave avtorjev Jasmine Križaj, Simona Wehrlija in Daniela Gislera.

Performa & Platforma - 4. dan

Performa & Platforma - 4. dan

Četrti dan letošnjega festivala Performa & Platforma smo preživeli na umetniškem laboratoriju z Anjo Bornšek, z interaktivnim sprehajanjem po Mariboru v skopa večmedijskega performansa HODI.TI avtorjev Irene Pivka in Braneta Zormana ter ogledom plesne predstave Solo za dva glasova avtorjev Magdalene Reiter, Milana Tomášika in Anje Golob.

Performa & Platforma - 3. dan

Performa & Platforma - 3. dan

Tretji dan letošnjega festivala Performa & Platforma smo preživeli na umetniškem laboratoriju z Anjo Bornšek, uprizoritvi plesne predstave za otroke nizozemske ekipe De Stilte z naslovom Kar je preveč, je preveč, na predstavitvi novega abonmaja MAMO in ob premieri edinstvenega performansa Aphre Tesle - Primer Claudel.

Performa & Platforma - 2. dan

Performa & Platforma - 2. dan

Drugi dan letošnjega festivala Performa & Platforma so obeležili pričetek umetniškega laboratorija z Anjo Bornšek, uprizoritev plesne predstave za otroke nizozemske ekipe De Stilte z naslovom Leteča krava, ter predstavitev pionirskega knjižnjega dela Antologija sodobne plesne publicistike 1918-1960 avtorja Roka Vevara.

Pričetek festivala Performa & Platforma

Pričetek festivala Performa & Platforma

Včeraj se je ob 18. uri v galeriji Media Nox odvila uradna otvoritev letošnjega združenega festivala Performa in Platforma. Protokolarni pozdrav umetniških vodij festivala, predstavnic festivalskih partnerjev ter predstavnika Mestne občine Maribor je nasledila otvoritev razstave Med P R O S T O R in video performans avtorice Enye Belak Gupta.

Utrinki tiskovke pred pričetkom festivala

Utrinki tiskovke pred pričetkom festivala

Pred pričetkom festivalskega dogajanja se je v torek, 28. avgusta v Galeriji Media Nox odvila tiskovna konferenca za novinarje in predstavnike medijev, na kateri smo v družbi umetniških vodij partnerskih festivalov in gostujočih umetnikov predstavili program in vrhunce letošnjega festivala.

Performa & Platforma 2018

Performa & Platforma 2018

Konec avgusta se v Maribor ponovno vrača najmočnejša naveza na področju performansa in inovativnih umetniških projektov - Festival Performa & Platforma, ki bo v petih festivalskih dneh postregel z bogatim programom plesnih predstav in performativnih vsebin.