Performa/Platforma 2019 je zaključena

Z vrhunsko predstavo Deep Dish priznanega avstrijskega kolektiva Liquid Loft in koreografa Chrisa Haringa ter sledečim pogovorom z avtorji v okviru abonmaja MaMo sta se v nedeljo, 22. 9. 2019, uradno zaključila 24. festival sodobnih performativnih praks Performa ter 13. Platforma sodobnega plesa Maribor.

Letošnja festivalska naveza je v sklopu štiridnevnega dogajanja postregla s šestimi izjemnimi plesnimi produkcijami, od tega tremi domačimi (Koncert telesa, Kričeče bleščeče ter Slovenska jabolka nepravilne oblike) in kar tremi tujimi (Golem, Farci.e, Deep Dish). Predstave so navdušile, očarale, a včasih tudi šokirale, vznemirile, predvsem pa - povabile k razmisleku.

Organizatorji se iskreno zahvaljujemo vsem partnerjem, s čigar pomočjo sta festivala lahko zasijala v vsem svojem potencialu. Še posebej pa se zahvaljujemo:

Spodaj si lahko ogledate fotografije zaključnega pogovora, utrinke vseh predstav, za katere je letos poskrbel uradni festivalski fotograf David Orešič, pa si lahko ogledate v sekciji Galerija.

Nasvidenje do naslednjega leta!

POGOVOR V OKVIRU ABONMAJA MAMO // LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR

foto: David Orešič