Umetnost v gibu - fotografska razstava Saše Huzjaka

Saša Huzjak, dolgoletni fotograf Festivala Performa/Platforma, pripravlja razstavo svojih del “Umetnost v gibu”, ki predstavlja presek njegovega fotografskega delovanja na področju plesa. Otvoritev razstave se bo odvila v petek, 17. maja, ob 18. uri v razstavišču Karlinia na Pobreški cesti 20.

Prav ples je tudi osrednja tema šestega Tedna ljubiteljske kulture (17. do 26. maja), kot vseslovenske predstavitve ustvarjalnosti v sodobni družbi, katerega del je tudi pričujoča razstava. Na razstavi bo na ogled tudi nekaj fotografij predstav iz programa preteklih festivalov Performa/Platforma. 

Umetniški program na otvoritvi razstave izvajajo: glasbenica Špela Huzjak, ter plesalki Anja in Nadja Spasovski (Plesna izba Maribor). Prisrčno vabljeni! 

O AVTORJU

Saša Huzjak je rojen leta 1977 v Koprivnici (Hrvaška). Končal je študij informatike na Fakulteti organizacije in informatike v Varaždinu in se od takrat naprej poklicno ukvarja s spletnim in grafičnim oblikovanjem, programiranjem ter fotografiranjem.  

S fotografijo se ukvarja že od mladosti, zadnjih deset let bolj intenzivno in profesionalno, predvsem s koncertno, plesno in odrsko fotografijo. Njegove fotografije so objavljene v številnih časopisih doma in v tujini, CD/DVD ovitkih, knjigah, plakatih in spletnih straneh. Od leta 2005 živi in dela v Mariboru.

Več informacij na www.sasahuzjak.com.

Saša Huzjak - Umetnost v gibu - promo 2.png