Zmagovalna fotografija Performe/Platforme

Foto: Saša Huzjak  Ideja in koncept: Mateja Bučar  Soustvarjalke in izvajalke: Evin Hadžialjević, Maja Kalafatič, Radharani Pernarčič, Nina Pertot Weis (na fotografiji)

Foto: Saša Huzjak

Ideja in koncept: Mateja Bučar

Soustvarjalke in izvajalke: Evin Hadžialjević, Maja Kalafatič, Radharani Pernarčič, Nina Pertot Weis (na fotografiji)


Mariborski fotograf Saša Huzjakje na letošnjem festivaluSlovenia Press Photo s fotografijo »Urbana koregrafija Zelena miza Mateje Bučar na Poštni ulici v Mariboru«, ki je bila posneta na lanskoletnem festivalu Performa /Platforma (organizacija MKC Maribor in PIM) zmagal v kategoriji Kultura.

Letošnji Festival Slovenia Press Photo se je zaključil s sklepnim dogodkom v ponedeljek zvečer v Klubu Cankarjevega doma, osrednji del katerega je bila razglasitev avtorjev zmagovalnih del natečaja SPP 2017 ter podelitev plaket in nagrad. SPP Zavod za promocijo fotografije je tudi letos prejel prek 2.300 fotografij, med katerimi je mednarodna strokovna žirija v sestavi Jona Swaina, Enrica Dagnina in Darka Bandića pod predsedstvom Zohre Bensemra izbrala zmagovalne fotografije in foto zgodbe znotraj posameznih fotografij.

Čestitamo odličnemu fotografu Saši Huzjaku, ki je že vrsto let tudi sodelavec festivala Performa /Platforma in je v hudi konkurenci zmagal v kategoriji Kultura!

 Nagrajeno fotografijo si lahko ogledate tudi na strani http://mkc.si/arhiv-performa/2016/9/5/tretji-dan-performe-platforme-2-9-2016 ali na https://www.sasahuzjak.com/.