Performa&Platforma odpirata drugo sezono abonmaja MAMO

S predstavo Deep dish / Globoka skleda priznanega avstrijskega koreografa Chrisa Haringa se v nedeljo, 22. septembra 2019, ob 20. uri v Lutkovnem gledališču Maribor pričenja druga sezona Mednarodnega Abonmaja Mariborskih Organizacij (MAMO), ki bo imetnikom abonmaja ponudila ogled šestih nepozabnih umetniških dogodkov.

MAMO abonma je paket mednarodnih uprizoritev, ki predstavljajo nove oblike performativnih praks na preseku uveljavljenih umetniških oblik. MAMO abonma je v slovenskem prostoru unikaten, saj združuje nevladne in institucionalne mariborske producente - Moment, Lutkovno gledališče Maribor, SNG Maribor, GT22, Moja Kreacija in Nagib. Cilj je občinstvu ponuditi presežne predstave iz mednarodnega prostora, ki se spogledujejo z estetiko sodobnega plesa, lutkovnega, dramskega, postdramskega in eksperimentalnega izraza.

Letošnja MAMO sezona vsebuje šest predstav. Prve tri - Deep Dish (Chris Haring), Muyte Maker (Flora Détraz) in Shifting Baselines bodo uprizorjene letos, druge tri pa v drugem delu gledališke sezone med januarjem in junijem 2020. Slednje bodo najavljene kmalu, še pred zaključkom vpisa v letošnjo sezono abonmaja. V vsakem primeru pa gre za vsebine, ki po ustvarjalnem izrazu presegajo meje ustaljenih form in jih prepoznavamo kot zelo pomembne na področju uprizoritvenih umetnosti.


Chris Haring: DEEP DISH

Flora Détraz: MUYTE MAKER

Cena MAMO abonmaja je 38 eur in vključuje 6 predstav. Vpis poteka od 27. 8. do 22. 9. 2019:

  • prek e-obrazca na uradni spletni strani abonmaja

  • pri blagajni Lutkovnega gledališča Maribor (blagajna je odprta od ponedeljka do petka med 10. in 13. uro, v četrtek tudi med 15. in 18. uro, v soboto med 9. in 11. uro ter eno uro pred vsako predstavo).


Vabljeni k vpisu!