V petek se pričenjajo 23. Slovenski dnevi knjige v Mariboru

Ta petek pričenjamo z junijskim delom izvedbe 23. literarnega festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru – Ko te napiše knjiga 2020!

Aprila je MKC Maribor v sodelovanju s partnerji pripravil prvi del programa 23. festivala Slovenski Dnevi knjige v Mariboru, ki je potekal v obliki uspešnega spletnega knjižnega sejma tistih založb, ki bi se sicer predstavljale v živo na Grajskem trgu; svetovni dan knjige, 23. april, pa smo bogato obeležili s celotedenskimi spletnimi aktivnostmi in produkcijami.

Drugi del programa bo potekal med 19. in 24. junijem 2020  (preddogodki že od 11. junija), saj v vseh nas vre silna želja, da se končno tudi v živo družimo s knjigami, literarnimi ustvarjalkami in ustvarjalci ter založniki. Program, ki ga pripravljamo, obsega knjižni sejem v živo z moderiranim spremljevalnim programom ter predstavitvami založb na Grajskem trgu, spletni knjižni sejem, večerni literarni program na različnih mestnih prizoriščih, literarne prireditve v organizaciji naših številnih partnerjev ter nekatere tradicionalne literarne akcije festivala.

Program festivala v celoti si lahko ogledate tukaj, v bolj obširni obliki je naložen tudi na spletnih straneh partnerskih organizacij, festival v celoti in posamezne dogodke pa promoviramo tudi na omrežjih Instagram in Facebook. Dovolite, da vam na tem mestu ponudimo vpogled in klik v nekaj vrhuncev letošnjega festivala:

Prizorišča festivala si lahko ogledate na: https://mkc.si/sdkvmb-prizorisca

Festival nam pomagajo pripravljati: https://mkc.si/sdkvmb-partnerji

Festivalske novice objavljamo na: https://mkc.si/sdkvmb-aktualno

Galerija fotografij bo na ogled na: https://mkc.si/sdkvmb-galerija