Back to All Events

Junijski Ožuljeni jezik z Gregorjem Kosijem in Žigo Jenkom

  • Wetrinsky 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V ponedeljek, 22. junija 2020, vas Slam zverine v sodelovanju z MKC Črko in MKC Maribor vabijo k (malce zapoznelemu) praznovanju 4. obletnice tradicionalnih mariborskih slam večerov. Ob bogatem pesniškem programu se pripravlja tudi prav posebni umetniški performans, za katerega bo poskrbel mariborski pesnik, pisatelj in frontmen skupine Nine Bulatovix Gregor Kosi ob zvočni improvizaciji Žiga Jenka.

So mar res že minila štiri leta od prvega mariborskega slam večera? Res, res, zato proslavimo pokoronsko-rojstnodnevno vrnitev na oder v živo z dobro merico avtorske poezije, zagruljene, zašepetane, udarno zaupane v mikrofon.

Dobimo se v ponedeljek, 22. junija, ob 19. uri v Vetrinjskem dvoru. Na večeru se bodo prijavljeni pesniki in pesnice pomerili v dveh do treh krogih (v vsakem nastopijo z 1 pesmijo), ob koncu večera pa bo občinstvo izbralo najboljšega ali najboljšo z glasovanjem na tablico s kredo in aplavzom.

Večer bomo zašpilili s pesniškim performansom mariborskega pesnika, pisatelja in frontmena skupine Nine Bulatovix Gregorja Kosija ob zvočni improvizaciji Žiga Jenka.

Ožuljeni jezik moderira Mojca Frim, z gostom klepeta Jan Podbrežnik.

 

O UMETNIŠKIH GOSTIH

Gregor Kosi, glasbeno-besedni obsedenec, pregneten v širjavah in iskrivostih mariborskega radia Študent ter alternativnega centra Pekarna. Avtor treh knjižnih izdaj, nazadnje romana Celica št. 2. Poje in nalaga v bendu Nina Bulatovix. Na sledi naprednim družbenim pojavom in odnosom – naj se kažejo kot eksperimenti v zamišljanju in delovanju ali kot telesna stanja.

foto: MKC Pri Rdeči Ostrigi

foto: MKC Pri Rdeči Ostrigi

Žiga Jenko, glasbeni entuziast pri poslušanju kot tudi ustvarjanju. Kitarist, ki daje trenutno kitaro bolj na stran in se posveča urjenju vokala, poeziji in elektroniki. Član nekdanjih zasedb Rhythm Thieves, Crazed Farmers in oOo. Glasbeni novinar.

foto: osebni arhiv avtorja

foto: osebni arhiv avtorja

OJ_FBcover_junij-01.jpg