Sodelovanje

Delavnice za spodbujanje mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament

Delavnice za spodbujanje mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in Zavod Movit, nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota sta oblikovala projekt, v katerem je ena od aktivnostih delavnica za spodbujanje mladih k udeležbi na volitvah v Evropski parlament, ki bodo potekale 26. maja 2019.

Delavnice ponovne uporabe

Delavnice ponovne uporabe

VABILO K SODELOVANJU NA DELAVNICAH PONOVNE UPORABE 

Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z Društvom AKTIVIRAJ SE objavlja vabilo k sodelovanju na delavnicahPONOVNE UPORABE.

Ponovna uporaba posredno prispeva k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, podaljša življenjsko dobo izdelkov, zmanjša količino odloženih odpadkov na odlagališčih, vpliva na varčevanje s surovinami ter naravnimi viri, varuje okolje in ne nazadnje daje uporabljenim izdelkom novo življenje!

 

CILJNA SKUPINA

Vabimo mlade od 18 do 29 let z ročnimi spretnostmi, željo po ustvarjanju in učenju novih stvari. Pod vodstvom mentorjev bomo izdelali uporabne predmete iz odpadnega tekstila in lesa. Izdelki, ki bodo ustvarjeni na delavnicah, bodo razstavljeni v Hostlu Pekarna.

KAJ PRIDOBIM?

-          Nadgradim znanje.

-          Spoznam nove tehnike dela.

-          Krepim ročne spretnosti.

-          Nova poznanstva.

-          Nove ideje, ki jih bom lahko prenesel v svoje osebno življenje in poklic.

-          Potrdilo z osvojenimi novimi znanji.

DELAVNICE

Delavnice bodo potekale 1x tedensko v popoldanskem času, predvidoma 3-4 ure, skupaj 16 ur v prostorih društva AKTIVIRAJ SE. Oblikovani bosta dve skupini. V skupini I. bodo udeleženci šivali in ustvarjali iz odpadnega tekstila, v skupini II. pa predelovali odpadni les.

Predvideno število udeležencev za skupino I. sta dva udeleženca in za skupino II. trije. Z delavnicami bomo pričeli v začetku novembra. Zaključek predviden v sredini decembra.

PRIJAVA

Vse zainteresirane vabimo, da nam pošljete osnovne podatke (ime, priimek, starost) po elektronski pošti na naslovpolona.aktivirajse@gmail.com s pripisom v kateri skupini bi želeli sodelovati.

Pridružite se nam in spoznajte nekaj novega, super bo!

Delavnice Ponovno uporabe organizirata Mladinski kulturni center Maribor in Društvo AKTIVIRAJ SE, izvedbo pa so omogočili Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino in Hostel Pekarna.

Delavnica Pot do uspeha

Delavnica Pot do uspeha

Imaš poslovno idejo in ne veš kje začeti?

Si želiš izvedeti več o svetu podjetništva?

Želiš začeti svoj posel?

Iščeš motivacijo?

Želiš spoznati eno najuspešnejših žensk v svetu podjetništva?

 

Integrirana Vizija te ob podpori U.S. Embassy Ljubljana vabi, da stopiš na Pot do uspeha, na brezplačno delavnicogospe Sonje Šmuc, izvršne direktorice Združenja Manager, uspešne poslovne ženske in strokovnjakinje na področjupodjetništva, ki bo

8. oktobra, od 10.00 do 12.00, v Kulturnem inkubatorju, Koroška cesta 18, Maribor.

Pohitite in se pišite na naslov: integrated.vision@outlook.com ali odnos.nina@gmail.com in poslali ti bomo prijavnico.

Število mest je omejeno! Čas za prijavo je do 3. 10.

Delavnica je del projekta 1,2,3 Gremo!

Pri izvedbi dogodka sodelujeta društvo Odnos in Mladinski kulturni center Maribor.

Vabljeni na izobraževanje na temo politike in filozofije v animiranih filmih

Vabljeni na izobraževanje na temo politike in filozofije v animiranih filmih

5. StopTrik mednarodni filmski festival

Politika in filozofija v animiranih filmih/ Politics and Philosophy in Animated Film

V pričakovanju 5. StopTrik mednarodnega filmskega festivala, katerega producent je Pekarna Magdalenske mreže, vas vabimo na izobraževanje na temo politike in filozofije v animiranih filmih.

Brezplačno izobraževanje se bo odvilo v ponedeljek, 28. 9. 2015, med 11:00 in 15:00, v prostorih Kulturnega inkubatorja na Koroški cesti 18, Maribor. Izobraževanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Izobraževanje bo potekalo v sodelovanju z Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

10. obletnica mreže MaMa

10. obletnica mreže MaMa

Pred desetimi leti je na pobudo mladinskih centrov, nastal Zavod mladinska mreža MaMa, z namenom združevanja, zastopanja in predstavljanja interesov organizacij, ki v Sloveniji opravljajo dejavnosti mladinskih centrov. Tudi naš Mladinski kulturni center je del mreže MaMa že od vsega začetka.

Praznovanju 10. obletnice, ki bo v četrtek, 17. 9. 2015 v Celjskem mladinskem centru, se bo pridružila tudi direktorica MKC Maribor, Maja Malus Azhdari.

Na praznovanju bo prikazan video Tomaža Praunseisa in Petre Kolmančič Plast za plastjo, ki je nastal v produkciji Mladinskega kulturnega centra Maribor.

Najboljše novice tudi v Mariboru

Najboljše novice tudi v Mariboru

Prostovoljci razdeljujejo najboljše novice iz sveta tudi v Mariboru

Slovenija se v Evropskem letu za razvoj prvič pridružuje projektu Najboljše novice iz sveta (World's Best News).  11. septembra 2015 bo s pomočjo 300 prostovoljcev v več kot 20 krajih po vsej Sloveniji razdeljenih 10.000 izvodov časopisa, ki bo s pozitivnimi zgodbami iz držav v razvoju pokazal, da lahko ustavimo globalno revščino.

V Mariboru sta se akciji z veseljem pridružila Mladinski kulturni center Maribor in Društvo za razvijanje socialnih projektov in spodbujanje aktivnega življenja Aktiviraj se saj se zavedamo pomena globalnega trajnostnega razvoja ter mednarodne pomoči.

V okviru vseevropske akcije bodo mariborski prostovoljci po ulicah Maribora, v jutru 11. septembra, med 8:00 – 10:00 uro, razdelili več tisoč izvodov časopisov skupaj z brezplačnim simboličnim zajtrkov, kefirjem Mlekarne Planika iz Kobarida. Morda bodo srečali tudi vas J

a

Ministrstvo za zunanje zadeve in Slovenska filantropija sta v letošnjem letu, ki ga je Evropska unija razglasila za Evropsko leto za razvoj in poteka pod sloganom Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost, k sodelovanju povabila številne organizacije, ki bodo aktivirale prostovoljce v več kot 40 krajih po Sloveniji. Projekt Najboljše novice iz sveta je eden izmed največjih dogodkov v Sloveniji v okviru Evropskega leta za razvoj. Kot smo že napisali se mu pridružuje tudi Mladinski kulturni center Maribor, ki je prepoznal vrednost projekta.

Projekt razdeljevanja časopisa z dobrimi novicami o razvojnih temah je leta 2010 nastal na Danskem in uspešno približal tematiko razvojnega sodelovanja prebivalcem te skandinavske dežele, ki zelo številčno podpirajo nadaljnja prizadevanja svoje države in Evropske unije za pomoč državam v razvoju.

V projektu Najboljše novice iz sveta letos sodeluje 13 evropskih držav. Časopis, ki bo vseboval samo pozitivne zgodbe, je namenjen ozaveščanju javnosti o dosežkih mednarodnega razvojnega sodelovanja. Zgodbe nosijo sporočila o številnih prizadevanjih za trajnostno usmerjen svet, ki ne more več zanikati svoje povezanosti in soodvisnosti. Globalni milenijski cilji bodo državljanom, ki so kot davkoplačevalci ali donatorji posredno vpleteni v razvojno sodelovanje, predstavljeni skozi časopisne članke. Dosežke že desetletje soustvarja tudi Slovenija.

Sodelujoče države: Avstrija, Češka, Danska, Finska, Irska, Latvija, Madžarska, Nemčija, Portugalska, Romunija, Slovenija, Slovaška, Velika Britanija.


Časopis s pozitivnimi zgodbami bo dosegljiv jutri, ko bo objavljen na spletnih straneh sodelujočih organizacij (torej tudi na spletni strani Mladinskega kulturnega centra Maribor – www.mkc.si), kot smo pa že napisali, pa ga bodo mariborčankam in mariborčanom v jutranjih urah razdelili prostovoljci

Mladi mladim

Mladi mladim

Sejem rabljenih učbenikov z DJ nastopi: Mladi mladim

MKC Maribor in Studio 11 prirejata v soboto, 5. Septembra od 10. ure na Grajskem trgu že štirinajsti tradicionalni sejem rabljenih učbenikov imenovan Mladi mladim.

Na sejmu bo mogoče prodajati in kupovati študijsko literaturo in šolske učbenike.

Prireditev, ki bo tudi letos glasbeno obarvana z nastopi različnih didžejev, je obenem lep uvod v začetek šolskega leta.

Če bo deževalo bo sejem v Kinu Udarnik, prodajna mesta so brezplačna.

Vabljeni!

Vodja mladinskih programov

Vodja mladinskih programov

Poznaš zgodbo Evropske prestolnice mladih ter trajnostne učinke projekta? Imaš sposobnosti koordinacije večjega števila partnerjev in predvsem poznaš aktivne mlade v našem mestu? Imaš VII. stopnjo izobrazbe, odlično uporabljaš angleško ter presenetiš tudi s kakim drugim tujim jezikom?

MKC Maribor v svoj tim vabi osebo, ki ustvarjalno in zanesljivo organizira, koordinira ter spremlja izvajanje mladinskih programov in projektov, komunicira z izvajalci posameznih mladinskih programov in projektov, spremlja in uspešno prijavlja gradiva za javne razpise na področju mladinskega delovanja in mladinskega mednarodnega turizma, pravočasno pripravlja in oddaja poročila o mladinskih programih in projektih, navezuje stike z drugimi organizacijami ter spodbuja povezovanja na področju mladinskega delovanja doma in na tujem, deli svoje znanje z mladimi, jim svetuje, usmerja k neformalnemu izobraževanju ter jih motivira k aktivnemu angažmaju v našem mestu. Vabljen/a v naš kolektiv, kjer bomo skupaj vzpostavljali lokalno, nacionalno in mednarodno mrežo na področju mladinske kulture in turizma.

Prijavo pošlji po navadni pošti na naslov MKC Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor in sočasno še na maja.malus-azhdari@mkc.si, rok prijave 31.7.2015.

 Foto: Rene Strgar