Skoči v čudovito poletje z MKCjem

strgar_peakrna.jpg

Na popoln poletni dan sije sonce,

pihlja vetrič in pojejo ptice,

kosilnica je pa pokvarjena.

/JAMES DENT/

Vročina nas še ni utrudila in tako te vabimo na več dogodkov, ki jih organiziramo ob 21. obletnici Pekarne

ter v pozdrav poletju.

Pridi na poletne Mlade rime, kjer se bodo predstavili mladi pesniki v dvorani Gustaf v Pekarni, v torek, 16. junija ob 19. uri.

Prav tako te vabimo v torek v hostel Pekarna, kjer bodo kmalu tudi mlade mamice našle kotiček oz. zatočišče za dojenje, da se nam pridružiš ob 20.30 uri na zanimivem popotniškem predavanju Od turista do popotniškega novinarja.

V petek in soboto (19. in 20. junija) vabi ekipa Žive knjižnice na čisto posebno Medkulturno Živo knjižnico, ki bo organizirana v čudovitem Vetrinjskem dvoru v centru mesta. Tokrat te pričakujejo čisto posebne knjige.

 V soboto, 20. junija, se vseslovenski poletni galerijski noči pridružuje tudi galerija Media Nox, ki te vabi, da preživiš večer v družbi umetnosti. Galerija bo ta dan odprta do polnoči. V prostoru galerije je na ogled prikaz ustvarjalnosti študentov Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru. Pred galerijo pa se bomo malce družili, kaj prigriznili ter odigrali kakšno družabno igro.

Prav tako v soboto, 20. junija, vabimo literarne navdušence na Kresovanje 2015 na Izletniški kmetijo Žunko v Bresternici, kjer boš lahko ob bogatem programu in odlični kulinarični ponudbi, prav tako pozdravil poletje.

MKC Maribor te torej vabi, da skupaj z nami zajadraš v lepo, brezskrbno poletje 2015.