Delavnice ponovne uporabe


VABILO K SODELOVANJU NA DELAVNICAH PONOVNE UPORABE 

Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z Društvom AKTIVIRAJ SE objavlja vabilo k sodelovanju na delavnicahPONOVNE UPORABE.

Ponovna uporaba posredno prispeva k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, podaljša življenjsko dobo izdelkov, zmanjša količino odloženih odpadkov na odlagališčih, vpliva na varčevanje s surovinami ter naravnimi viri, varuje okolje in ne nazadnje daje uporabljenim izdelkom novo življenje! 

CILJNA SKUPINA

Vabimo mlade od 18 do 29 let z ročnimi spretnostmi, željo po ustvarjanju in učenju novih stvari. Pod vodstvom mentorjev bomo izdelali uporabne predmete iz odpadnega tekstila in lesa. Izdelki, ki bodo ustvarjeni na delavnicah, bodo razstavljeni v Hostlu Pekarna.

KAJ PRIDOBIM?

-          Nadgradim znanje.

-          Spoznam nove tehnike dela.

-          Krepim ročne spretnosti.

-          Nova poznanstva.

-          Nove ideje, ki jih bom lahko prenesel v svoje osebno življenje in poklic.

-          Potrdilo z osvojenimi novimi znanji.

DELAVNICE

Delavnice bodo potekale 1x tedensko v popoldanskem času, predvidoma 3-4 ure, skupaj 16 ur v prostorih društva AKTIVIRAJ SE. Oblikovani bosta dve skupini. V skupini I. bodo udeleženci šivali in ustvarjali iz odpadnega tekstila, v skupini II. pa predelovali odpadni les.

Predvideno število udeležencev za skupino I. sta dva udeleženca in za skupino II. trije. Z delavnicami bomo pričeli v začetku novembra. Zaključek predviden v sredini decembra.

PRIJAVA

Vse zainteresirane vabimo, da nam pošljete osnovne podatke (ime, priimek, starost) po elektronski pošti na naslovpolona.aktivirajse@gmail.com s pripisom v kateri skupini bi želeli sodelovati.

Pridružite se nam in spoznajte nekaj novega, super bo!

Delavnice Ponovno uporabe organizirata Mladinski kulturni center Maribor in Društvo AKTIVIRAJ SE, izvedbo pa so omogočili Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino in Hostel Pekarna.