Skupnostna shramba tudi na Studencih

Potem ko je letošnjo pomlad pred upravno stavbo Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) na pobudo magistrskih študentov sociologije na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru zaživela skupnostna shramba, se je projekt sedaj razširil še na Studence.

Z veseljem sporočamo, da so se Nikita Pongračič, Stefani Branilović, Kaja Tome, Laura Glavač, Tjaša Glavač in Oliver Baklan odločili z nami sodelovati tudi v programu Banka idej 2023 - lokalni sklad za mlade z idejami in projekt ‘‘Vzemi ali deli’’ širiti naprej. Načrtujejo namreč, da bodo oktobra pred Mestno četrtjo Studenci postavili popolnoma novo skupnostno shrambo!

Simbolično odprtje skupnostne shrambe pred stavbo MČ Studenci (Šarhova 53a) bo v sredo, 11. oktobra, ob 17. uri. Vabljeni!

KAJ je skupnostna shramba?

Anonimna storitev, ki nudi nujne potrebščine osebam, ki živijo v kakršnem koli pomanjkanju. Ljudje, ki želijo pomagati, darujejo dobrine, medtem ko tisti, ki so v negotovem položaju, vzamejo, kar potrebujejo. To omogoča, da skupnost naredi razliko tam, kjer socialna država izostane.

KAJ SE V TAKŠNI SHRAMBI ZBIRA?

Nepokvarljivo hrano (npr. konzervirana živila, riž, testenine),higienske pripomočke (npr. gele za prhanje, britvice, damske vložke),čistilna sredstva.

Hvala, ker skupaj gradimo sočutno skupnost!