Logo-transperent.png

Festival Jazz 'ma mlade je med 31. junijem in 14. julijem že četrto leto združuje ljubitelje jazz glasbe, vina, kulinarike in umetnosti. Mestu in širši publiki je predstavil mlade perspektivne umetnike ter z dogajanjem oživel Židovski trg, pomembno kulturno dediščino mesta Maribor.

V treh petkovih večerih smo gostili mednarodne in lokalne jazz zasedbe obetavnih mladih glasbenikov, ki so nas popeljali v svet jazza z nepozabnimi melodijami pionirjev in ikon jazz glasbe, kakor tudi z avtorsko glasbo. Med drugim so se predstavili: Mirna Bogdanović & London connectionŽan Tetičković New Standards Trio, WCKD NATION, Urška Starovasnik R’n’Jazz Quartet, učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor in učenci Glasbene šole Karol Pahor Ptuj.

Ob glasbenem programu je v sodelovanju z okoliškimi galerijami in prizorišči: Sinagoga, Galerija Media Nox, Galerija DLUM, Fotogalerija Stolp in GT22 potekal bogat spremljevalni program z otvoritvami razstav in podaljšanim delovnim časom galerij, degustacijami lokalnih vin in lokalno ulično hrano, ki jo posebej za festival pripravljajo študenti VSGT Maribor.

Letošnjo edicijo festivala smo izpeljali ob pomoči novih prebivalk Židovske četrti - čebel. Ob obeležitvi Svetovnega dneva čebel letos marsikje v Sloveniji obeležujemo tudi 100 let organiziranega čebelarstva, in ker tudi jazz glasba obeležuje približno 100 let svojega obstoja, bo rdeča nit letošnje ulične hrane - med, nadejamo pa se lahko tudi pestrega izbora najboljših lokalnih vin.


PROGRAM


FESTIVALSKI FOKUS


INSTAGRAM UTRINKI


GALERIJA UTRINKOV

foto: Gregor Salobir