[FOTO] Zaključno festivalsko dogajanje

Zadnji dan festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru se je na odru Grajskega trga predstavil vsestranski glasbenik Luka Gluvić, ki je predstavil izbor svojih skladb iz albumov Vstopanje, Temne sence, Svobodna sorta ter Polja Lilijane.

DneviKnjige-zadnji dan031.jpg
 

Knjižni sejem se je v soboto ob 14 h poslovil z Grajskega trga . V festivalskem tednu so se na stojnicah predstavile naslednje založbe in organizacije: Založba Sanje, Emanat, Slogi, Maska, Založba Malinc, KUD Zrakogled, KUD Sodobnost, Založba Obzorja, Ciproš, Društvo za informiranje o islamu ter Litera in Pivec. Pri slednji se je v vlogi prodajalca preizkusil tudi urednik in moderator literarnih večerov, Nino Flisar.

DneviKnjige-zadnji dan007.jpg
 

V času knjižnega sejma se je na Grajskem trgu odvilo veliko srednješolskih literarno-glasbenih nastopov, vsestranskih kantavtorjev, literarno-gledaliških predstav za otroke, založb, ki so predstavile aktualne knjižne programe ter zanimive teme, improvizacijskih skupin, literarnih revij in posameznikov, ki so z branjem, recitiranjem in glasbo poskrbeli, da je beseda oživela in postala mesena.

IMG_0305.jpg
 

Za nemoteno delovanje festivala in pester program na Grajskem trgu so poskrbela tri sijajna dekleta: napovedovalka, povezovalka in pesnica Petra Bauman,  programska sodelavka, pesnica in koordinatorica knjižnega sejma Kristina Kočan, ter programska koordinatorica festivala in pesnica Petra Kolmančič. Na fotografiji premlevajo dogodke dneva ob jutranji kavi.

DneviKnjige-zadnji dan027.jpg
 

Kristina Prah, festivalska koordinatorica programa za otroke in mladino ter žirantka literarnega natečaja "Ali govoriš emojščino", se je preizkusila tudi v vlogi glasbenice  -flavtistke. S Andrejem Poličem, ki je zaigral na harmoniko, sta dodala piko na i h koncu glasbenega dela festivala. 

DneviKnjige-zadnji dan015.jpg
 

foto: Kristijan Robič
tekst: Miša Gams