[FOTO] Nedeljsko festivalsko dogajanje

Udeleženci 3. Mednarodne pesniške olimpijade so v nedeljo ob 11 h z branjem svojih pesmi obudili Grajski trg. Pesniška olimpijada, ki je bila pred tem v Subotici in Reki, tokrat poteka v Mariboru in gosti udeležence iz Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine in Bolgarije, ki so bili v nedeljo aktivni kar na treh prizoriščih - poleg Grajskega trga so popoldne nastopili v Literarni hiši, zvečer pa v dvorani mestne četrti center v Melju.

IMG_2624.jpg
 

Kantavtor Primož Rajtmajer nas je že lansko leto presenetil s svojim glasbenim nastopom, letos pa je tudi v zadnjem hipu dodal piko na i dogajanju na Grajskem trgu. Za svoje pesmi pravi, da so "pekoči feferoni, a včasih so zelo vesele"

 

Ob 18 h se je v Salonu uporabnih umetnosti odvil prav posebni pogovorno-bralni večer z Andrejem Brvarjem, Kristino Kočan in tremi literati iz pobratenega Marburga, ki so kljub dolgi in naporni poti vztrajali do poznega večera.

IMG_2655.jpg
 

Andrej Brvar in Ludwig Legge sta spregovorila o literarnih in drugih povezavah med Mariborom in Marburgom, univerzitetnim mestom, ki premore bogato kulturno dogajanje in veliko odličnih literatov.

IMG_2671.jpg
 

Ludwig Legge je občinstvu v Salonu prebral nekaj svojih pesmi, medtem ko sta profesor Horst Schwebel in založnik Karl-Heinz Symon prebirala domiselne odlomke iz svojih kratkih zgodb.

IMG_2697.jpg
 

Kristina Kočan je prebrala tri pesmi iz svoje zadnje pesniške zbirke Šivje, medtem ko so Nemci lahko v ozadju brali nemški prevod na platnu

foto: Kristijan Robič
tekst: Miša Gams