Poletje v družbi MKC Maribor: Inkubator delavnic

poletno dogajanje

INKUBATOR DELAVNIC

Julij in avgust 2024 // Kulturni inkubator in Galerija Media Nox

Pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) bomo poleti izvedli kopico brezplačnih delavnic, ki smo jih izbrali s pomočjo javnega razpisa za aktivnosti in programe v Kulturnem inkubatorju, poleg tega pa pripravljamo razstave, literarna druženja za udeležence vseh starosti, tudi poleti pa bomo ostali zvesti nekaterim aktivnostim, ki jih izvajamo oziroma podpiramo že čez leto.

V Galeriji Media Nox se bo tako v četrtek, 4. julija, zaključila razstava mlade umetnice Klare Kracina z naslovom Share to Messenger, že 9. julija pa bo vrata odprla nova razstava, ki je nastala s pomočjo razpisa Galerija DLUM Vabljeni mladi. Razstava bo v galeriji na ogled do 5. septembra. Ves čas je na ogled tudi zunanje razstavišče pred galerijo, poimenovano Mlade arkade, kjer razstavlja Tara Rubinič.

Prizorišče razstav je že nekaj časa tudi Kulturni inkubator na Koroški cesti. V torek, 9. julija, tako v razstavišču vrata odpira razstava VRTinec umetnice Maje Pučko, potem pa se bosta julija oziroma avgusta tam zvrstili še razstava Gaje Đukanović Babič, ki bo s fotografijami predstavili svojo izkušnjo mednarodne izmenjave, ki se je je udeležila pod okriljem programa Erasmus+, in pa razstava Žane Vrtačnik, ki jo je avtorica naslovila Kozmične mandale.

Kulturni inkubator bo sicer prizorišče številnih brezplačnih delavnic in aktivnosti: takšnih, ki smo jih izbrali na javnem razpisu za prijavo delavnic oziroma projektov v prostoru Kulturni inkubator, in pa takšnih, ki so del našega programa tudi čez leto.

Vse informacjie bomo sproti objavljali na naši spletni strani in družbenih omrežjih. Vabljeni v našo družbo.

PROGRAM:

razstave

(Galerija Media Nox, Mlade arkade, razstavišče Kulturnega inkubatorja, Doživljajsko igrišče)

brezplačne DELAVNICE in dogodki

Povem ti ‘‘mojo zgodbo’’

3. julij 2024 @15:00

Priložnosti za mlade podjetnike

19. julij 2024 @ 13:00

Uporaba zelišč v vsakdanu

4. julij 2024 @ 18:00

Večeri animejev in družabnih iger

Sobote @ 16:00

LITERARNI DOGODKI