Back to All Events

[DELAVNICA] Glasbena meditacija

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

DELAVNICA

GLASBENA MEDITACIJA

Torek, 24. september2024 // 18:00 // Kulturni inkubator

V torek, 24. septembra, bo ob 18. uri v Kulturnem inkubatorju potekala Glasbena meditacija, brezplačna delavnica, ki jo bo vodila umetnostna terapevtka Blažka Garmut. Delavnica je brezplačna, obvezne so predhodne prijave.

Glasbena meditacija je namenjena sprostivi in spoznavanju s preprostimi sprostitvenimi tehnikami. Udeleženci bodo preko dramsko-, likovno- in glasbeno terapevtskih vaj ozaveščali svoj dih in telo, naučili se bodo preprosto dihalno vajo, nato pa se bodo sproščali ob zvokih improvizirane glasbe in vodene vizualizacije.

Namen delavnice je udeležencem predstaviti preproste sprostitvene tehnike, ki jih lahko v stresnih obdobjih izvajajo doma. Ustvarili bomo prijetno zvočno okolje v katerem se bodo umirli, sprostili in se podali na vizualizacijsko potovanje. Udeleženci naj s seboj prinesejo podlogo ali odejo, lahko tudi vzglavnik, če ga potrebujejo.

Potek delavnice:

  • Vaje v krogu: vaje so namenjene spoznavanju udeležencev in povezovanju skupine.

  • Vaje čuječnosti: z vajami bomo ozaveščali telo in dih, se sprostili in pripravili na meditacijo. Naučili se bomo preprosto dihalno vajo.

  • Glasbena meditacija: sproščanje ob glasbeno-vokalni improvizaciji, ki ji bo sledila vizualizacija.

  • Likovno izražanje: svoja doživljanja med vizualizacijo bomo izrazili preko likovnega medija.

  • Refleksija: kratek pogovor o delavnici, svojih doživljanjih in počutju po delavnici, predstavitev likovnega izdelka.

O BLAŽKI GARMUT

Blažka Garmut je diplomirana medicinska sestra, magistrica pomoči z umetnostjo/umetnostna terapevtka in maturantka oddelka za jazz in zabavno glasbo mariborskega Konservatorija za glasbo in balet. Z glasbo in petjem se ukvarja že vrsto let. Zanima jo vse, kar je povezano z glasom, petjem in glasovnim izražanjem. Deluje kot mentorica za petje in klavir v zasebni glasbeni šoli ter izvaja prilagojen pedagoško-terapevtski program za otroke s posebnimi potrebami, ki ga je zasnovala. Med študijem Pomoči z umetnostjo je poglobila svoja znanja ter razumevanje terapevtskega procesa in se podala na pot poglobljenega raziskovanja lastnega glasu. Vsa pridobljena znanja in izkušnje, tako iz lastnega procesa, kot iz svojega pedagoškega in terapevtskega dela nenehno nadgrajuje s študijem literature in dodatnimi izobraževanji.

PRIJAVE

Delavnica je brezplačna, so pa potrebne predhodne prijave, ki jih zbiramo do 20. septembra, oziroma do zapolnitve prosih mest na elektronskem naslovu lina.valant.sicanovic@mkc.si. Delavnico bomo izvedli ob minimalni udeležbi petih udeležencev, prijava je potrjena, ko prejmete povratno sporočilo na elektronski naslov.


Delavnica poteka v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor). Program v Kulturnem inkubatorju finančno omogoča Mestna občina Maribor.