Back to All Events

Delavnica: Izdelajmo instrumente


  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

DELAVNICA V KULTURNEM INKUBATORJU

DIY- IZDELAJMO INSTRUMENTE

Sobota, 20. julij 2024 // 12:00-14:00 // Kulturni inkubator

Četrtek, 25. julij 2024 // 16:00-18:00 // Kulturni inkubator

V organizaciji MKC Maribor bo v Kulturnem inkubatorju potekala delavnica Izdelajmo instrumente, ki jo bosta vodili Melani Kumin in Anja Brglez. Delavnica je primerna za udeležence, stare od 8 do 16. let. Načrtovana termina sta v soboto, 20. julija, ob 12. uri ter v četrtek, 25. julija ob 16. uri.

Ustvarjanje glasbe ne zahteva dragih instrumentov in posebne opreme, dovolj je le malce navdiha in kreativnosti. Na naši delavnici se bodo udeleženci naučili izdelovati lastne glasbene instrumente iz enostavnih materialov s katerimi se srečamo vsakodnevno. Ob oblikovanju inštrumentov kot so marake, boben, dežna palica in panova piščal bomo razvijali ročne spretnosti ter spoznavali značilnosti zvoka glasbil.

Na koncu bomo instrumente preizkusili v glasbeni improvizaciji. Vsak udeleženec si bo svoj instrument lahko odnesel seboj. Izdelali bomo lahko naslednje instrumente: bobni iz pločevink ali plastičnih posod in balonov, marake iz plastenk in zrn riža/fižola/koruze, dežna palica iz lepenke in riževih zrn, tamburin iz zvončkov in papirnatih krožnikov, panova piščal iz slamic in papirja.

PROGRAM

  • Uvodna spoznavna igra

  • Predstavitev različnih vrst inštrumentov

  • Izdelava instrumentov

  • Glasbeni eksperiment

PRIJAVE

Delavnica je brezplačna, so pa potrebne predhodne prijave, ki jih zbiramo do 18. julija, oziroma do zapolnitve prosih mest na elektronskem naslovu lina.valant.sicanovic@mkc.si. Delavnico bomo izvedli ob minimalni udeležbi petih udeležencev, prijava je potrjena, ko prejmete povratno sporočilo na elektronski naslov. Ob prijavi prosim navedite, na kateri termin delavnice se prijavljate.


Delavnico organizira MKC Maribor. Programe v Kulturnem inkubatorju finančno omogoča Mestna občina Maribor.