Back to All Events

[RAZSTAVA] Besede kot les ...


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

BESEDE KOT LES …

RAZSTAVA OBLEČENIH KNJIG DIJAKOV SREDNJE LESARSKE IN GOZDARSKE ŠOLE MARIBOR

Hostel Pekarna // avgust – december 2024

 

Oblečene knjige so projekt festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru, ki ga MKC Maribor izvaja že od leta 1997. V projektu povabimo mlade ustvarjalce k oblikovanju izvirnih novih knjižnih »oblek« za aktualne knjige s področja leposlovja.

Letošnja kolekcija oblečenih knjig je avtorsko delo dijakov Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor. Mentorji, ki so sodelovali pri projektu so bili Mirjana Kumer, Marjan Kumer, Aljaž Fijačko in Vesna Kolenko. Do decembra 2024 bo razstava na ogled v prostorih Hostla Pekarna.

 

Na razstavi, ki vključuje izbrane pesniške zbirke letošnjega Festivala Pranger, so naslednje oblečene knjige slovenskih pesnic in pesnikov; Ana Pepelnik: to se ne pove (LUD Literatura), Tonja Jelen: Od točke nič (Litera), Nina Dragičević: AMPAK, KDO? (ŠKUC, Vizibilija), Vesna Liponik: Jabk (ŠKUC, Lambda) Denis Škofič: Tuskulum (Cankarjeva založba), Matjaž Zorec: Večerna zora (Hiša poezije, LJ), Zdrav Ko Riba/P. Repar: Pot z Unij in naprej (Koščak & Apokalipsa), Lara Božak: Z luknjami v prepihu (Lit. društvo IA, Črna skrinjica, LJ) in Miljana Cunta: Nekajkrat smo zašli, zdaj se vračamo (Slovenska matica).

Vitrina oblečenih knjig

 


Produkcija in izvedba: MKC Maribor v sodelovanju s Srednjo lesarsko in gozdarsko šola Maribor ter Festivalom Pranger; Maribor, 2024.