Back to All Events

Delavnica: Priložnosti za mlade podjetnike - tujce v Sloveniji

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

DELAVNICA DRESS FOR SUCCESS

Priložnosti za mlade podjetnike - tujce  v Sloveniji. Vrednote, kultura, pravice, obveznosti. Programe za mlade podjetnike

 

Društvo Dress for Success v Kulturnem inkubatroju Mladinskega kulturnega centra Maribor pripravlja delavnico na temo “Priložnosti za mlade podjetnike - tujce v Sloveniji”. Potekala bo v petek, 19. julija, ob 13.00 uri. Delavnica je namenjena mladim priseljenim osebam iz tretjih držav, begunkam in migrantkam.

Priložnosti za mlade podjetnike v Sloveniji zajemajo široko področje, vključno z vrednotami, kulturo, pravicami in obveznostmi. Obstajajo številni programi, ki podpirajo mlade podjetnike pri njihovih prizadevanjih, kot so izobraževalne delavnice, mentorstvo, subvencije, posojila in druge oblike finančne pomoči ter svetovalne storitve. Pomembno je, da mladi podjetniki razumejo svoje pravice in obveznosti ter izkoristijo razpoložljive vire za uspeh v podjetniškem svetu.

Cilji delavnice so informiranje o programih podpore za mlade podjetnike, spoznavanje vrednot in kulture podjetništva v Sloveniji, razumevanje pravic, obveznosti in zakonskih okvirov za podjetnike, predstavitev uspešnih primerov in strategij za podjetniški uspeh, mreženje in deljenje izkušenj med udeleženci.

Delavnica je namenjena informiranju mladih podjetnikov o priložnostih in programih podpore v Sloveniji. Udeleženci bodo spoznali vrednote in kulturo podjetništva, pravice in obveznosti ter zakonske okvire, ki urejajo poslovanje. Na voljo bodo informacije o finančni in svetovalni podpori, postopkih registracije podjetja ter pravnih in davčnih zahtevah. Delavnica vključuje predstavitev uspešne mlade podjetnice, ki bo delila svoje izkušnje in nasvete. Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku s tolmačenjem v ukrajinščino, da se omogoči dostop do informacij preseljenim osebam iz Ukrajine.

KAJ LAHKO PRIČAKUJETE:

  • Udeleženci bodo spoznali naslednje teme: priložnosti in programi podpore za mlade podjetnike, vrednote in kultura podjetništva v Sloveniji, pravice in obveznosti podjetnikov, finančna in svetovalna podpora ter registracija podjetja, navdihujoča zgodba mlade slovenske podjetnice

ZAKAJ SE UDELEŽITI?

  • Prejmi dragocene informacije in nasvete.

  • Spoznaj zakonske okvire za poslovanje.

  • Mreži se z drugimi mladimi podjetniki.

  • Poslušaj navdihujoče zgodbe uspeha.

 

PRIJAVE:

Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku s tolmačenjem v ukrajinščino.

Za prijavo prosimo pošljite SMS na tel. št. +386 70 668 045. Besedilo prijave naj vsebuje vaše ime, priimek in” delavnica 19. 07.” Prijave zbiramo do 15. julija oziroma do zapolnitve prostih mest. Število udeležencev je omejeno. Vstop je prost

 

Ne zamudi te edinstvene priložnosti! Prijavi se zdaj in naredi korak proti svojemu podjetniškemu uspehu!


Delavnico financira Mladinski kulturni center Maribor. Program v Kulturnem inkubatorju omogoča finančna podpora Mestne občine Maribor.