Back to All Events

30 let MKC MARIBOR - 2. dan

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

30 let MKC Maribor

MKC MARIBOR V MALEM

Festivalski teden brezplačnih dogodkov: ples, družabni večeri, družabne iger, spoznavanje japonske kulture, izmenjevalnica rastlina, DJ-delavnica, izdelava 3D figuric, slam poezija, poezija na ulicah, sprehod po zgodovini MKC Maribor.

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) v letu 2023 praznuje okroglih 30 let. Zato smo med 19. in 26. oktobrom 2023 pripavili enotedensko jubilejno dogajanje, ki ga sestavlja več kot trinajst dogodkov. Program bo na vseh lokacijah MKC Maribor (Upravna stavba s Hostlom Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox), soustvarili ga bodo vsi zaposleni.

Tako smo v enotedensko dogajanje zajeli skorajda vsa področja, ki jih MKC Maribor izvaja v sklopu svojih programov. MKC Maribor v malem, kot smo poimenovali dogodke v sklopu praznovanje 30. obletnice MKC Maribor, bo tako postregel z družabnimi večeri, razstavo likovnih del, spoznavanjem japonske kulture in animejev, filmskim večerom, izmenjevalnico rastlin, DJ-delavnico, delavnico izdelovanja 3D figuric, slam poezijo, poezijo na ulicah … ter seveda plesom in dobro glasbo: 50-ies PROM NIGHT nas bo spomnil na maturantski ples, za zaključek pa bomo migali v ritmih glasbene skupine FUNK FU.

program ob 30. obletnici mkc maribor:

Petek, 20. oktober 2023 @ Kulturni inkubator

13:00 DRESS FOR success: delavnica o možnostih izobraževanja in (samo)zaposlovanja

Izobraževanje in zaposlitev na področju kozmetičnih dejavnost - možnosti izobraževanja in (samo)zaposlovanja na področju kozmetičnih dejavnosti za priseljenke

V družbi DRESS FOR SUCCESS MARIBOR.

Namen delavnice je informiranje oseb, zlastih mladih žensk iz tretjih držav, o možnostih izobraževanja in zaposlovanja na področju kozmetičnih dejavnosti.

Poleg tega je namen povezovanje udeleženk in spodbujanje zaposlovanja, povezovanja s potencialnimi delodajalci ter spodbujanja samozaposlovanja, preko tega pa tudi opolnomočenje in podpora v procesu integracije v novem okolju.

 

16:00 @ Delavnica MSRO: izdelaj svojo unikatno značko

Družabni večer programa Maribor skozi rožnata očala z delvnico Izdelaj svojo unikatno značko

V družbi Maribor skozi rožnata očala.

Ekipa programa Maribor skozi rožnata očala vabi na izdelovanje unikatnih značk. Na delavnici bosta na voljo dva aparata za izdelovanje značk v velikosti 25 mm in 44 mm. Motiv značke si lahko pripraviš že doma, lahko pa na delavnici. Vsi materiali bodo na voljo brezplačno.

Vzporedno z delavnico bo potekalo druženje Kokic in iger, kjer ne bo, kot že pove naslov dogodka, manjkalo ne kokic ne iger. Svojo najljubšo igro lahko udeleženci prinesejo tudi s seboj.

 

18:00 otvoritev razstave študentov um pef

V družbi študentov Oddelka za likovno umetnost Pedagiške fakultete Univerze v Mariboru pod mentorstvom Petre Varl.

Letošnji festival Jazz 'ma mlade je žal odpadel zaradi slabega vremena, razstava Je življenje to kar iz njega naredimo? (razstava plakatov), ki bi morala biti v sklopu festivala junija pod arkadami Židovskega trga, pa je zdaj zavetje našla v Kulturnem inkubatorju.

Otvoritev razstave študentov Oddelka za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru bo v razstavišču Kulturnega inkubatorja v petek, 20. oktobra, ob 18. uri.

Plakate so oblikovali študentke in študentje 2. letnika Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru pri predmetu Grafika 2 za festival Jazz ‘ma mlade.

Posamični plakati se povezujejo v celoto, delujejo kot manjše enote ali povsem samostojno. Naslov razstave smo si izposodili iz knjige Terry Eagletona, Smisel življenja. Zelo kratek uvod, ki predpostavlja, da je življenje to, kar iz njega naredimo in vleče vzporednico med posameznikom, ki se smiselno udejanja v svetu in skupino jazzovskih glasbenikov, ki skupaj muzicirajo. Vsak glasbenik lahko izrazi svojo individualnost, hkrati pa se v procesu igranja povezuje z ostalimi glasbeniki, jih posluša in se sproti z njimi uglašuje, glasba, ki jo skupaj ustvarjajo pa postaja včasih bolj včasih manj harmonična improvizirana glasbena kompozicija, kjer so vsi protagonisti aktivni, kreativni, slišani in povezani v ustvarjalnem procesu.

*svobodno po Terry Eagleton, Smisel življenja. Zelo kratek uvod. Založba Krtina, 2009

Sodelujejo študentke in študentje 2. letnika Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru:
Eva Barbarič, Urška Drofenik, Amalija Gajser, Tilen Hebar, Ajša Horvat, Tara Kek, Maja
Laubič, Katarina Lehner, Lin Lesjak, Eva Zala Majcenovič, Tijana Mernik, Mojca Pleteršek, Vid Smrekar, Laura Stojanović, Anja Tepeš, Tina Alina Vever, Brina Viher, Lucija Voglar, Jakob Zemljič, Sara Žerdin, Carmen Ruth Baez Hernandez, Alina Lantermann, Christina Weigel, Christos Kapsalis.
Oblikovanje: Tilen Hebar
Mentor: Petra Varl // Kurator: Kristina Prah