Back to All Events

Razstava: Je življenje to kar iz njega naredimo?


  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Jazz ‘ma mlade v Kulturnem inkubatorju

RAZSTAVA: Je življenje to kar iz njega naredimo?

Razstava študentov Oddelka za likovno umetnost PEF UM

/20. oktober - 10. november// Kulturni inkubator

Letošnji festival Jazz 'ma mlade je žal odpadel zaradi slabega vremena, razstava Je življenje to kar iz njega naredimo? (razstava plakatov), ki bi morala biti v sklopu festivala junija pod arkadami Židovskega trga, pa je zavetje našla v Kulturnem inkubatorju.

Otvoritev razstave je oktobra potekala v sklopu programa MKC Maribor v Malem, s katerim je MKC Maribor obeležil letošnjo 30. obletnico delovanja, plakati pa bodo na ogled še do 10. novembra.

Plakate so oblikovali študentke in študentje 2. letnika Pedagoška fakulteta Univerze v Mariboru pri predmetu Grafika 2 za festival Jazz ‘ma mlade.

Posamični plakati se povezujejo v celoto, delujejo kot manjše enote ali povsem samostojno. Naslov razstave smo si izposodili iz knjige Terry Eagletona, Smisel življenja. Zelo kratek uvod, ki predpostavlja, da je življenje to, kar iz njega naredimo in vleče vzporednico med posameznikom, ki se smiselno udejanja v svetu in skupino jazzovskih glasbenikov, ki skupaj muzicirajo. Vsak glasbenik lahko izrazi svojo individualnost, hkrati pa se v procesu igranja povezuje z ostalimi glasbeniki, jih posluša in se sproti z njimi uglašuje, glasba, ki jo skupaj ustvarjajo pa postaja včasih bolj včasih manj harmonična improvizirana glasbena kompozicija, kjer so vsi protagonisti aktivni, kreativni, slišani in povezani v ustvarjalnem procesu.

*svobodno po Terry Eagleton, Smisel življenja. Zelo kratek uvod. Založba Krtina, 2009

Razstava bo v razstavišču Kulturnega inkubatorja na ogled do 10. novembra. Vabljeni.


Sodelujejo študentke in študentje 2. letnika Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru:
Eva Barbarič, Urška Drofenik, Amalija Gajser, Tilen Hebar, Ajša Horvat, Tara Kek, Maja
Laubič, Katarina Lehner, Lin Lesjak, Eva Zala Majcenovič, Tijana Mernik, Mojca Pleteršek, Vid Smrekar, Laura Stojanović, Anja Tepeš, Tina Alina Vever, Brina Viher, Lucija Voglar, Jakob Zemljič, Sara Žerdin, Carmen Ruth Baez Hernandez, Alina Lantermann, Christina Weigel, Christos Kapsalis.
Oblikovanje: Tilen Hebar
Mentor: Petra Varl // Kurator: Kristina Prah

Earlier Event: October 20
30 let MKC MARIBOR - 2. dan
Later Event: October 21
30 let MKC MARIBOR - 3. dan