Back to All Events

Ožuljeni jezik z gostom Tomom Podstenškom

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Mladinski kulturni center Maribor – program MKC Črka in Slam zverine v sredo, 20. aprila 2022, vabijo na večer slamovske poezije v družbi slovenskih slamerk in slamerjev ter literarnega gosta - pisatelja Toma Podstenška.

Aprilski literarni dogodek iz serije Ožuljeni jezik spada v sklop prireditev, s katerimi Mladinski kulturni center v sodelovanju s partnerskimi organizacijami obeležuje letošnji svetovni dan knjige. Ožuljeni jezik je vsakomesečni tekmovalni dogodek interpretiranja slamovske poezije z izbranim literarnim gostom ali gostjo, ki bo potekal v sredo,  20. aprila 2022, s pričetkom ob 19. uri.

Na dogodku v Vetrinjskem dvorcu bomo gostili slovenske slamerje in slamerke, ki bodo svoj nastop predhodno prijavili na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverine. Dogodek bo moderirala Mojca Frim, z literarnim gostom pa se bo pogovarjala Ajda Strajnar.

O LITERARNEMU GOSTU

Gostujoči avtor aprilskega večera slamovske poezije bo pisatelj Tomo Podstenšek (1981). Podstenšek živi in ustvarja v Mariboru, piše predvsem prozo in sodi med najbolj plodovite in uveljavljene pisatelje svoje generacije. S svojimi deli je bil trikrat med nominiranci za nagrado kresnik za najboljši slovenski roman leta, enkrat pa tudi v ožjem izboru za nagrado novo mesto, namenjeno najboljši knjigi kratkih zgodb. Avtor redno objavlja v domačih in tujih literarnih revijah, več njegovih besedil je bilo nagrajenih na različnih natečajih in predvajanih na nacionalnem radiu.  Tomo Podstenšek je avtor romanov Dvigalo (Litera, 2011), Sodba v imenu ljudstva (Droplja, 2012), Sredi pajkove mreže (Litera, 2014), Tihožitje z mrtvo babico (Droplja, 2015), Papir, kamen, škarje (Litera, 2016), Kar se začne z nasmehom (Litera, 2020) in Površinska napetost (Litera, 2021) ter treh zbirk kratkih zgodb: Vožnja s črnim kolesom (Droplja, 2013), Ribji krik (LUD Literatura, 2017), Zgodbe za lažji konec sveta (Miš Založba, 2021). Nekaj njegovih knjig je prevedenih tudi v hrvaški, srbski in poljski jezik.

Vabljene in vabljeni na aprilski Ožuljeni jezik v živo! In ne pozabite ob letošnjem svetovnem dnevu knjige sebi in svojim bližnjim podariti kakšne dobre knjige …

Dogodek bo potekal v živo v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

foto: Simon Černelč