Back to All Events

Aprilski Ožuljeni jezik z Muanisom Sinanovićem

  • Vetrinjski dvor 30 Vetrinjska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Aprilski literarni dogodek iz serije Ožuljeni jezik bo potekal v spletni obliki s prenosom v živo na družbeno omrežje Facebook v soboto, 24. aprila 2021, s pričetkom ob 19. uri, tokratni literarni gost pa bo pesnik, pisatelj in kritik Muanis Sinanović.

Ožuljeni jezik je vsakomesečni tekmovalni dogodek interpretiranja slamovske poezije, ki bo tokrat zaradi izrednih razmer potekal v spletni obliki. V soboto, 24. aprila 2021, bomo ob 19. uri v živo gostili slovenske slamerje in slamerke, občinstvo pa bo lahko nastope spremljalo preko spleta in glasovalo za pesnice in pesnike, katerih nastopi se jim bodo zdeli najbolj uspešni in posrečeni. Nastopajočim se bodo pridružile in pridružili tudi udeleženke in udeleženci delavnice kodne poezije, ki bo potekala dan prej pod okriljem projekta konS v organizaciji pesniškega društva Slam zverine. Povezavo za ogled bomo z vami delili na facebook straneh MKC Črke in Slam zverin. Literarni gost dogodka bo pesnik, pisatelj in kritik Muanis Sinanović. 

Dogodek bo moderirala Mojca Frim iz improligaške skupine Banda Ferdamana, z literarnim gostom dogodka pa se bo pogovarjala pesnica in kritičarka Helena Zemljič.  

Prijave za nastope sprejemamo do 17. aprila 2021 na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverine. Tokrat izjemoma prijave tik pred zdajci zaradi organizacijskih posebnosti dogodka ne pridejo v poštev.

PRAVILA ZA NASTOPAJOČE

Nastopajoči se predstavijo z avtorsko pesmijo, ki je dolga največ tri minute, nastopajo brez rekvizitov, kostumov in glasbil, če pesmi ne vedo na pamet, si med nastopom na glavo poveznejo pokrivalo. Da bo posamezen nastop zaradi posebnih okoliščin sploh izvedljiv, potrebujejo vsi prijavljeni telefon, tablico ali računalnik s hitro internetno povezavo, na napravi pa morata biti vklopljena kamera in mikrofon. Podrobnejša tehnična navodila bodo nastopajoči in nastopajoče prejeli naknadno. 

O OSREDNJEM GOSTU

Muanis Sinanović (1989) je doslej objavil štiri pesniške zbirke: Štafeta okoli mestne smreke (KUD FP, 2011, nagrada za najboljši prvenec), Pesmi (KUD FP, 2014), Dvovid (Litera, 2016) in Krhke karavane (LUD Literatura, 2020). Leta 2020 je izšel prevod njegovih izbranih pesmi v srbskem jeziku z naslovom Noćni nomadi (Dom kulture studentski grad, prevajalec Ivan Antić). Predtem je pri Srbskem kulturnem centru Danilo Kiš izšel dvojezični izbor do tedaj objavljenih pesmi, Izohipse (2016, prav tako prevedel Ivan Antić). Objavil je kratki roman Anastrofa (2017, Litera). V pripravi pri založbi LUD Šerpa je zbirka esejev Beat v svetu. Piše kritike in eseje s področja literature, filma, glasbe in gledališča. Njegove pesmi so bile prevedene v nekaj jezikov, uvrščen pa je bil v mednarodne in domače antologije. V preteklosti je sodeloval na festivalu Pranger kot kritik, sodeloval je z Radiom Študent in sourejal je revijo IDIOT.

Vabljenie in vabljeni na spletni Ožljueni jezik.

Ostanite doma in od doma uživajte v odmerku slamovske poezije!

foto: Osebni arhiv

foto: Osebni arhiv