Back to All Events

Razstava AD HOC


  • Galerija Media Nox 12 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Na povabilo festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru gostimo v galeriji Media Nox izbor šestnajstih del iz nabora več kot petdesetih stvaritev, ki so nastale v času izvajanja projekta. Izbor je pripravila kustosinja galerije Media Nox Petra Čeh.

Uradna otvoritev razstave se bo zgodila v petek, 26. aprila 2019, ob 17. uri. Na avtorsko interpretirano poezijo Davida Bandlja bosta v živo ustvarila vizualni odziv slikarka in ilustratorka Mojca Sekulič Fo ter glasbeni odziv kitarist in skladatelj Samo Šalamon.

Dogodku, na katerem predstavljamo cikel Ad hoc, ki povezuje literaturo, likovno umetnost in glasbeno improvizacijo in poteka v organizaciji LUD Literatura v Trubarjevi hiše literature v Ljubljani, bosta sledila kratek pogovor o projektu Ad hoc z avtorico in vodjo projekta, Petro Koršič, ter odprtje razstave izbranih vizualnih del projekta Ad hoc, ki ga je pripravila kustosinja galerije Media Nox Petra Čeh.

Razstava izbranih vizualnih del in pesmi projekta Ad hoc. Projekt, ki povezuje literaturo, likovno umetnost in glasbeno improvizacijo po zamisli Petre Koršič in v organizaciji LUD Literatura v Trubarjevi hiše literature v Ljubljani, v tej obliki poteka od leta 2014.

Razstavljajo: Ciril Horjak, Andreja Gregorič, Silvester Plotajs Sicoe, Polona Lovšin, Peter Škerl, Mojca Sekulič Fo, Martin Ramoveš, Mirko Malle, Alenka Sottler, Adriano Janežič in Izar Lunaček.

Dela so nastala na podlagi poezije Vena Tauferja, Miljane Cunta, Vinka Möderndorferja, Denisa Škofiča, Petra Svetine, Petre Kolmančič, Veronike Dintinjana, Mete Kušar, Barbare Korun, Maje Vidmar, Lucije Stupica, Marcella Potocca, Jureta Jakoba, Barbare Jurič, Radharani Pernarčič, Petra Semoliča in Toneta Škrjanca. Izbrane pesmi vključenih avtorjev in avtoric so prav tako del razstave.

Razstava bo na ogled do 9. maja 2019.

V sodelovanju z LUD Literatura in MKC Maribor.

adhoc_FBcover.png