Znani so finalisti 4. literarnega emoji natečaja!

MKC Maribor je dne 5. februarja 2019 razpisal 4. nagradni natečaj za najboljši prevod pesmi iz simbolnega jezika emoji v slovenščino. Na Emoji natečaj se je prijavilo 21 avtoric in avtorjev, ena pesem je prispela po zaključenem razpisnem roku (19. marec 2019), a smo jo žirantke tokrat vseeno sprejele v tekmovanje. Poslane prevode je ocenjevala tričlanska žirija, ki jo sestavljajo sodelavke literarnega festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru, Miša Gams, Petra Kolmančič in Kristina Prah.

Žirija je na svetovni dan poezije, 21. marca 2019 sprejela sklep, da so v ožjem izboru za nagrado (honorar v višini 100 evrov v bruto znesku) naslednji avtorji in avtorice (po abecednem redu): Alenka Avguštin, Nika Gradišek, Gaja Jakopin, Larisa Javernik, Dominik Škrinjar in Dunja Šulc.

Finalisti bodo svoje pesmi predstavili 26. aprila 2019 ob 16h na odprtem odru knjižnega sejma festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru na Grajskem trgu v Mariboru, ko bomo razglasili tudi zmagovalko oz. zmagovalca razpisa.

Nominirancem, prav tako pa tudi vsem sodelujočim iskreno čestitamo!

Emoji pesem 2019_reloaded.png