[FOTO] Festivalski torek

Obiskovalci knjižnega sejma in mimoidoči so se znova preizkusili v dadaistični maniri sestavljanja verižnih pesmi iz nabora besed, besednih zvez in povedi iz izbranih odlomkov Cankarjeve Erotike in Skodelice kave. V torek je literarno poigravanje popestril obisk dijakov drugega letnika 1. Gimnazije Maribor, saj so skupaj ustvarili precej pomenljivih literarnih kolažev, dva izmed njih si lahko še vedno ogledate na stojnici MKC Maribor. 

IMG_2873.jpg
 

Polurni sprehod z igralcem in glasbenikom Elvisom Berljakom po ulični razstavi slikanice Ferdo, veliki ptič, avtorice Andreje Peklar, ki v slikanici prikaže soočenje z ekološkimi in etičnimi temami, je pri predšolskih otrocih obrodil slikarske sadove. Eno od slik objavljamo tukaj ... 

WP_20180423_11_41_06_Pro.jpg
 

Torkovo dopoldne na Grajskem trgu je potekalo pod okriljem Anje Štefan, pesnice in pripovedovalke, ki je s prijetnim glasom pripovedovala pravljice iz svoje knjige Drobtine iz mišje doline. Otroci so ji pomagali s pesmijo in asociacijami pričarati like iz njenih pesmi in pravljic ter dodati piko na i njenemu čarobnemu svetu, ki ga navdihuje ljudsko izročilo.

IMG_3032.jpg
 

Pripovedovalka Anja Štefan se pripravlja na svoj nastop s podpisovanjem svojih knjig in simpatičnim pogovorom z otroci in njihovimi učiteljicami. 

 

Na odru Grajskega trga je popoldne nastopila Julija Fajhtinger – Julie, ki je članica zasedb Julie & The Diamonds ter Happy Vibes, njen nastop je bil poln optimistične mladostniške energije. Pesmi je zapela v slovenskem in angleškem jeziku, ob njenem nastopu so se oblaki razblinili in spet je posijalo sonce ...

 

V Salonu uporabnih umetnosti so se ob 20 h s svojimi deli predstavili avtorji in avtorice mlajše LGBTQ generacije. Poleg Toma Vebra, ki je dogodek organiziral, so na odru brali še Gregor Brdnik, Tomislav Kiš, Mojca Pibernik, Nežka Struc in Milan Šelj, glasbena gostja dogodka pa je bila Sandra Erpe. Po branju je stekel pogovor med moderatorko Petro Bauman in pisateljico Suzano Tratnik, ki je prebirala odlomke iz svoje zadnje knjige kratkih zgodb z naslovom Noben glas.

IMG_20180424_205221.jpg

foto: Kristijan Robič
tekst: Miša Gams