V pričakovanju festivala Jazz 'ma mlade

Vrača se festival Jazz ‘ma mlade. Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) skupaj z glasbeniki, umetniki in kulinaričnimi mojstri pripravlja pester festivalski program, namenjen jazzovskim sladokuscem, ki bo potekal pod krošnjo medenega pajesna na slikovitem Židovskem trgu.

Pravljično sedmo leto festivala in leto, kot MKC Maribor obeležuje okroglih 30 let, prinaša nekaj sprememb: družili se bomo namreč dva dni, in sicer v petek, 9. junija, in v soboto, 10. junija. Od 18. ure naprej vabimo na najrazličnejše festivalske vsebine, ki bogatijo Kulturno četrt Židovska, pomembno kulturno dediščino mesta Maribor.

Festivalska večera bosta gostila jazz glasbenike najrazličnejših vetrov: Funk Fu, Blaž Švagan kvartet - Sound in time, Rok Zalokar's  Zhlehtet ter Inštrumentalna zasedba dijakov Jazz oddelka Konservatorija za glasbo in balet Maribor in Vokalno - inštrumentalna zasedba učencev nadstandardnega in jazz programa Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Ob glasbenem programu bo v sodelovanju z okoliškimi galerijami in prizorišči: Sinagoga, Galerija Media Nox, Galerija DLUM, Fotogalerija Stolp in GT22 potekal bogat spremljevalni program z otvoritvami razstav in podaljšanim delovnim časom galerij.