Skupnostna shramba ostaja pred MKC Maribor

Projekt »Vzemi ali deli«, ki so ga vodili Kaja Tome, Nikita Pongračič, Stefani Branilović, Tjaša Glavač, Laura Glavač in Oliver Baklan, skupina magistrskih študentov sociologije na Filozofski fakulteti v Mariboru, se je zaključil. Ob koncu merjenja rezultatov v maju so ugotovili, da je bila intervencija delno uspešna.

Potreba za takšno shrambo o(b)staja, saj so jo posamezniki redno uporabljali v smislu jemanja potrebščin. Je pa viden jasen primanjkljaj s strani širše okolice, saj je 93 % vseh dobrin izhajalo iz žepov članov skupine. Izmed 89 potrebščin, ki so v času merjenja bile položene v shrambo, jih je tako le šest prihajalo iz rok dobrodelnih anonimnežev. Študentje verjamejo, da to ni pokazatelj brezplodnosti projekta, ampak odraz premajhne ozaveščenosti javnosti o projektu, ki pa izhaja kot posledica časovne omejenosti projekta.

 

Zaradi slednjega smo se na MKC Maribor odločili, da z junijem uradno prevzemamo in nadaljujemo z iniciativo skupnostne shrambe na parkirišču pred upravno stavbo MKC Maribor.

Ob tem naprošamo dobrodelne anonimneže, ki jih pot zanese mimo, da nam pomagajo ohranjati skupnostno shrambo karseda polno. Za tiste, ki to potrebujejo oziroma jim pride prav.

ZBIRAMO:

  • Higienske pripomočke (npr. britvice, ščitnike za perilo, …)

  • Nepokvarljivo hrano (npr. konzerve osnovnih živil, pakete testenin, …)

Hvala, ker z nami gradite solidarno družbo. Le-ta se prične z majhnimi izkazovanji dobrote, anonimno.

Za vse dodatne informacije o iniciativi lahko kontaktirate: eva.zunec@mkc.si