Jazz 'ma mlade predstavlja Stereo Isolation

Festival Jazz ‘ma mlade v sodelovanju z Vinyl Fabriko in Glasom podzemlja  predstavlja ekskluzivno, ročno izdelano EP ploščo Stereo Isolation, ki je nastala v času samoizolacije. Na kompilaciji se predstavljajo 4 mlade jazz zasedbe, ki so izredne razmere uglasbile v štiri vrhunske avtorske skladbe.

Jazz ‘ma mlade je festival mladega jazza, umetnosti, kulinarike in vina, ki se dogaja ob junijskih petkovih večerih na Židovskem trgu v Mariboru. Letos se zaradi epidemije covid-19 v juniju zagotovo ne bo odvil, a festivalska ekipa ne sedi križem rok, temveč se je odločila podpreti mlade glasbenike, ki zaradi t.i. protikoronskih ukrepov nimajo koncertov in posledično tudi ne prihodkov. Namesto odra jim lahko ponudimo unikatno gramofonsko ploščo, vi pa jih lahko z nakupom njihovega izdelka tudi finančno podprete. 

V rekordnem času (14 dni od ideje do izvedbe) je na 21 različnih lokacijah v Sloveniji (in tudi v Avstriji) nastala EP kompilacija, 4 popolnoma novi avtorski komadi glasbenih zasedb freekind., WCKD nation, Hauptman in - birds of unknown -, oz. 17 vrhunskih glasbenikov mlajše generacije. Skladbe so žanrsko doma v jazzu, slišati pa je seveda tudi druge izpeljanke s primesmi soula, popa, down-tempa in R’n’B-ja. Pesmi so zapete v angleškem jeziku in kljub temu, da je bilo vse posneto v domačih okoljih, imamo umetniško in tehnično zelo dovršen izdelek v obliki unikatne ročno izdelane gramofonske plošče.

Gramofonske plošče izdelujemo na poseben način, eno po eno. Čas nastajanja plošče je enak času trajanja glasbe na njej in potrebnega je veliko tehničnega znanja ter ročnih spretnosti, zato je vsaka plošča unikatna. Po izdelavi jih lično pospravimo v škatle za pico, saj predstavljajo hrano za dušo (soul food), ki jo bo v Ljubljani in Mariboru možno naročiti kar preko portala ehrana.si drugod po Sloveniji pa preko spletne trgovine galerije Media Nox.

Naš cilj ni le prodati čim več izvodov in finančno podpreti glasbenike, temveč tudi na inovativen način Slovenijo navdihniti s sporočilom, da zmoremo kljub omejitvam z združevanjem ustvarjalne moči presegati negotovost in izzive trenutnega časa.