Ožuljeni jezik s Tonjo Jelen in Danilom Lučićem

Oktobrski literarni dogodek iz serije Ožuljeni jezik bo potekal v Vetrinjskem dvoru v torek, 13. oktobra 2020, s pričetkom ob 19. uri.

Ponovno so slamalo v Vetrinjskem dvoru, tokrat pa bo obiskovalcem omogočen tudi ogled dogodka prek spleta - če vas torej maska preveč žuli, se nam pridružite preko predvajanja v živo na Facebooku!

Kot je zdaj že utečeno, se na Ožuljenem jeziku vsakič predstavi tudi izbrani gost ali gostja dogodka, tokrat bosta gosta kar dva in sicer pesnica ter kritičarka Tonja Jelen, ki jer nedavno izdala novo pesniško zbirko, ter pesnik, esejist, urednik in publicist iz Srbije, Danilo Lučić.

Ožuljeni jezik je serija večerov slamovske poezije, na katerih prijavljeni pesniki tekmujejo v interpretiranju svoje poezije, pri čemer njihovi nastopi potekajo brez rekvizitov ali kostumov in brez glasbene podlage. Pesniki se lahko za nastop prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com, preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali pol ure pred začetkom na prizorišču dogodka. Dogodke moderira Mojca Frim

O GOSTU IN GOSTJI

Danilo Lučić (Beograd, 1984) prihaja na Ožuljeni jezik kot literarni rezident mednarodnega projekta Ulysses' Shelter oz. Odisejevo zatočišče, v katerem sodelujejo Društvo slovenskih pisateljev, hrvaška založba Sandorf, grška založba Thraka. Literature Across Frontiers in Wales Literature Exchange iz Anglije ter združenje Krokodil iz Beograda. Gre za rezidenčni projekt, ki v središče postavlja ustvarjalnost mladih perspektivnih literatov ter prevajalcev, in jim omogoča bivanje in ustvarjanje v rezidencah Slovenije, Grčije, Srbije, Anglije in Hrvaške. Danilo Lučić je doslej objavil dve zbirki pesmi, je pisec člankov in esejev za različne regionalne časopise in spletne portale, bil je eden izmed organizatorjev večerov poezije ARGH! in urednik založbe Kontrast. Na dogodku bo prebral nekaj pesmi, ki jih je v slovenščino prevedla Kristina Prah.

Glavna gostja dogodka Tonja Jelen (1988) je leta 2016 pri založbi Litera izdala pesniški prvenec Pobalinka, pred kratkim je izšla njena druga pesniška zbirka Greva, ostajava, saj sva (Kulturni center, 2020). Piše eseje, strokovne članke s področja literature, spremne besede in literarne kritike, deluje kot moderatorka literarnih dogodkov. Pesmi objavlja v različnih leposlovnih revijah in na spletnih portalih. Avtorico bo v kratkem pogovoru predstavil Jan Podbrežnik. 

Vabljene in vabljeni!