Posnemi in deli svojo poezijo // Shoot and share your poetry

[SLO]

Ker bo letošnje evropsko prvenstvo v slamovski poeziji zaradi razsajanja virusa COVID-19 nekoliko drugačno od dosedanjih, so naši vrli slamerji iz Pesniškega društva Slam zverine pripravili prav posebna video-navodila za nacionalne prvake iz drugih držav, ki bodo nastopili na prvenstvu s svojimi video-nastopi.

Te zanima, kako se bodo prvaki posneli za nastop na tekmovanju? Oglej si posnetek (spodaj) in morda te premami, da posnameš še svojo poezijo!


[ENG]

As this year's European Poetry Slam Championship will be slightly different from the previous ones due to the spread of the COVID-19 virus, our brave slammers from the Poetry Society Slam zverine have prepared very special video instructions for national champions from other countries, who will perform at the championship with their video performances.

Are you interested in how the champions are going to film themselves for the competition? Watch the clip and maybe you'll get excited enough to shoot your own poetry!


VIDEO NAVODILA ZA PRIPRAVO PRIJAV

PRIPOROČILA ZA VIDEO NASTOPE

  1. Uporabi kamero ali prosi prijatelja-fotografa/lokalne slam organizatorje za pomoč. Izogni se uporabi pametnega telefona, če se le da.

  2. Izberi lepo, preprosto ozadje v svoji sobi, v naravi, v mestu. Naj okolica ne bo glasna. Izogibaj se dolgočasni beli steni za ozadje.

  3. Sledi svetlobi. Ne postavi se pred okno ali v temo. Naj te vidimo!

  4. Kamera naj snema vodoravno, ne pokončno.

  5. Na posnetku naj se te vidi od glave do ramen ali od glave do pasu. Lahko posnameš tudi celo telo, če je pomembno za tvoj nastop, a pazi, da bo video še zmeraj pritegnil pozornost občinstva.

  6. Uporabi le posnetke sebe, ne snemaj okolice ali drugih motivov. Ne uporabljaj montaže ali zmontiraj več posnetkov v enega. Ne uporabljaj rekvizitov, glasbil – tako kot ponavadi, ko greš na oder.

  7. Video naj bo v formatu MP4 (če je možno), kakovosti HD, dimenzij 1920 x 1080 pikslov.

  8. Preveri zvok, te dobro slišimo na posnetku?

  9. Ne pozabi, da bomo na dno posnetka dodali podnapise. Pazi, da se v tem delu zaslona ne dogaja nič posebej zanimivega ali pomembnega za tvoj nastop.