Okrogla miza o slovensko-španskih literarnih stikih

Okrogla miza o slovensko-španskih literarnih stikih in literarno branje z baskovskima avtorjema  Beñatom Sarasolo in  Juanom Kruzom Igerabideom Sarasolo ter izbranima Prangerjevima avtorjema Petro Kolmančič in Tiborjem Hrsom Pandurjem

V času med 11. in 15. novembrom 2018 bosta na povabilo jesenskega dela Festivala Pranger in založbe Malinc Slovenijo obiskala izjemno priljubljen in večkrat nagrajeni, to jesen prav z najvišjo špansko nagrado za mladinsko književnost ovenčani baskovski avtor Juan Kruz Igerabide Sarasola, in mladi baskovski literarni kritik, pesnik, prevajalec in predavatelj Beñat Sarasola.

 

V ponedeljek, 12. novembra 2018, med 18.00 in 19.30, bosta gosta v Mariboru v Salonu uporabnih umetnosti sodelovala na Prangerjevi okrogli mizi in literarnem branju skupaj s Petro Kolmančič (izbrana pesnica 2015) in Tiborjem Hrsom Pandurjem (izbrani pesnik 2018). Pogovor bosta moderirali poznavalka opusa Juana Kruza Igerabideja ter dolgoletna urednica revije Otrok in knjiga, Darka Tancer Kajnih, in vodja Festivala Pranger, Urška P. Černe, tolmačila in brala pa bo literarna znanstvenica in prevajalka Barbara Pregelj, ki je za Pranger že dvakrat prevajala slovensko poezijo v španski jezik (2015 in 2018), Juanu Kruzu pa je tudi pomagala prevajati izbrano Prangerjevo poezijo 2018 v baskovski jezik Španije.

Dogodek bo z nagovorom počastila Zora A. Jurič.

 

Dogodek v Mariboru poteka v sodelovanju Festivala Pranger, Založbe Malinc, Etxe Pare, Acción Cultural Española (AC/E), GT22, MKC Maribor in Mariborske knjižnica.

image001.jpg