Slamovska poezija na 34. Slovenskem knjižnem sejmu

Na letošnjem 34. Slovenskem knjižnem sejmu v ljubljanskem Cankarjevem domu bosta potekala kar dva dogodka, ki se jih bodo udeležili tudi mariborski slamerji in slamerke.

Zadnja tri leta MKC Maribor načrtno spodbuja in goji slamovsko poezijo, ki je posebna zvrst interpretacije poezije v živo in je v tem času med mladimi postala zelo popularna oblika literarnega izraza. Na rednih mesečnih dogodkih (serija večerov z imenom Ožuljeni jezik v klubu Wetrinsky) si občinstvo lahko ogleda nastope slamovskih pesnic in pesnikov, pripravljamo izobraževalne delavnice in vabimo v goste uveljavljene tuje slamovske poete. Organizatorji lokalnih slam dogodkov Pestbbesed (Kamnik),  MKC Maribor oz. Ožuljeni jezik (Maribor), Zasljemimo! (Celje), Udarno in ekspresivno (Ptuj) in Mi smo tu (Ljubljana) so se povezali v neformalno zvezo SiSlam, ki bdi nad izvedbo državnih prvenstev in skrbi za povezovanje slovenskih slamerjev.

V četrtek, 22. novembra 2018, bo ob  11. uri na Pisateljskem odru 34. Slovenskega knjižnega sejma v organizaciji DSP potekal pogovor o slamu kot relevantni pesniški obliki, ki se ga bodo udeležili pesnik in prevajalec  Peter Semolič, pesnica in organizatorka slamovskih dogodkov Nina Medved, pesnik in organizator Kristian Koželj ter madžarski slam šampion István Pion

V soboto, 24. novembra 2018, pa bodo prav tako na Pisateljskem odru 34. Slovenskega knjižnega sejma ob 20. uri v organizaciji DSP na dogodku Slamjam nastopili izbrani slam pesniki in pesnice. Literarni dogodek, na katerem bodo nastopali madžarski šampion István Pion, Eva Kokalj, Petra Kokol,  Tilen Letner, Nina Medved, Aljaž Primožič, Barbara Tadina, Metka Zadravec in drugi , bo moderiral Kristian Koželj.

 

Več o prvem dogodku je na voljo na tej povezavi, podrobnosti o drugem dogodku pa so na voljo tukaj.