Sonja Gregorn: Dejan ali Tadej?

Tokrat zaveso v prigode zaposlenih odstira Sonja Gregorn. Njen uradni naziv je koordinatorka in organizatorka kulturnih programov. Kot gonilno silo Galerije Media Nox, kjer priložnosti dobivajo predvsem mladi umetniki in bodoči kuratorji, jo boste dobršen del delovnika lahko srečali v galerijskih prostorih na Židovskem trgu, oktobra pa na katerem od prizorišč Mednarodnega festivala računalniške umetnosti - MFRU, katerega producentka je.

Nesporazum

Foto: Boštjan Lah

V Galerijo Media Nox je več let na odprtja razstav prihajal vedno lepo urejen mlad gospodič, ljubitelj umetnosti in klepeta. Recimo, da mu je bilo ime Dejan. Nato smo nekega dne, v mrzlem novembru, imeli v centru Maribora odprtje Mednarodnega festivala računalniške umetnosti - MFRU, ki bo letos oktobra potekal že 29. zapored.

Po otvoritvi se pogovarjam s takratno direktorico MKC Maribor Nino, ko v bližini zagledam Dejana. Grem k njemu, ga veselo pozdravim, začudena, da ga zanima tudi računalniška umetnost.

Bil je precej presenečen, ko me je zagledal.

Oblečen je bil zelo sproščeno in videti je bil drugačen, kot bi spremenil pričesko, si pustil brke ali kaj podobnega …

Ob mojem vztrajnem miselnem premlevanju, kaj za vraga je na njem drugače, sva se prijetno pogovarjala. Čez čas pa se ozrem in za seboj zagledam »ta pravega« Dejana, kot vedno urejenega kot iz škatlice, ki se mi reži in reče: ‘‘Vidim, da si že spoznala mojega dvojčka Tadeja.’’

Najprej šok, nato smeh. S Tadejem sva se prvič srečala in ker je bil očitno vajen takšnih situacij, se je takoj izvrstno znašel