Ožuljeni jezik


Ožuljeni jezik

Aprila 2016 so Slam zverine z MKC Maribor – MKC Črka v sklopu festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru zagnale redne pesniške slam večere pod imenom Ožuljeni jezik. Od takrat naprej poteka Ožuljeni jezik vsak mesec in sicer vsak tretji četrtek v mesecu ob 20. uri v Vetrinjskem dvoru.

Tekmovanje poteka v treh krogih: v prvih dveh se zvrstijo vsi oziroma skoraj vsi pesniki in pesnice, v finalu pa dva, ki sta prejela najvišje ocene. Ocene dodeljuje tričlanska žirija, izbrana iz občinstva, vendar odloča o zmagi v finalu občinstvo z močjo aplavza. Zmagovalec oziroma zmagovalka večera prejme simbolično nagrado. Ožuljeni jezik moderirata Mojca Pibernik in Jani Šumak.

 

Pravila za nastopajoče:

  • Nastop naj ne traja več kot 3 minute.
  • Pesem naj se pove na pamet. Če to ne gre, prejme pesnik ali pesnica klobuk za začetnike.
  • Nastopa se brez rekvizitov, kostumov.

 

Pesniki se lahko prijavijo na ozuljenijezik@gmail.com ali pri vhodu v Vetrinjski dvor. Za nastopajoče je vstop brezplačen, sicer pa velja vstopnina 3 EUR.

 

Ožuljeni jezik pomagata pripravljati Narodni dom Maribor – Vetrinjski dvor in Banda ferdamana, nastaja pa s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo RS in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.