Back to All Events

Večer animejev in družabnih iger 14/2024

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

V soboto, 20. 7. 2024, ob 16. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru, kjer za vas v sodelovanju z MKC Maribor pripravljamo dogodek Večer animejev in družabnih iger 14/2024. Kot običajno je vstop na dogodek brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13 let, pa je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

Na tokratnem dogodku si bomo ogledali animirani celovečerec The Imaginary (Yaneura no Rajâ), ki je nastal v produkciji animacijskega studia Studio Ponoc (Mary and the Witch's Flower) in katerega režiser je Yoshiyuki Momose (Ni No Kuni). Anime se bo predvajal z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi. Na spletni strani MAL animirani film opisujejo sledeče:

Rudger je Amandin namišljeni prijatelj. Nihče ga ne more videti, dokler se pred Amandinimi vrati ne pojavi zlobni gospod Bunting, ki preganja namišljena bitja. Govori se, da jih celo poje. Zdaj pa je našel Rudgerja.

Kmalu je Rudger prepuščen samemu sebi in mora za svoje namišljeno življenje bežati. Najti mora Amando, preden ga gospod Bunting ujame in preden ga prijateljica pozabi, zaradi česar bi izginil. Ampak kako se lahko neresničen deček znajde v resničnem svetu?

Po projekciji bo sledilo druženje ob igranju različnih namiznih iger, preizkusili pa bomo tudi namiznico Sorcerer & Stones, ki je igra za dva do štiri igralce, njeno igranje pa traja med 30 in 60 minut. Za vse, ki pa se raje podate v digitalni svet, bo na konzoli Nintendo Switch na voljo igra Mario Kart 8 Deluxe z vsemi 96 dirkalnimi progami. Tako bo tokratni program sledeči:

16:00 - 18:00
Projekcija animeja THE IMAGINARY

18:00 - 22:00
Igranje video igre Mario Kart 8 Deluxe

18:00 - 22:00
Prosto igranje namiznih iger

19:00 - 22:00
Preizkus in igranje namizne igre Sorcerer & Stones

Se vidimo!