Back to All Events

Ob svetovnem dnevu knjige: Razglasitev nominirancev nagrade Vasje Cerarja

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

NOVINARSKA KONFERENCA IN RAZGLASITEV NOMINIRANK IN NOMINIRANCEV NAGRADE VASJE CERARJA S PODROČJA PREVAJANJA MLADINSKE KNJIŽEVNOSTI

Ponedeljek, 17. april 2023, 12.00, sejna soba MKC Maribor

Organizira: MKC Maribor – festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru

 

Program letošnje obeležitve svetovnega dneva knjige pričenjamo z razglasitvijo nominirank in nominirancev nagrade Vasje Cerarja za najboljši prevod mladinske književnosti v slovenščino.

Nagrado je leta 2021 ustanovilo Društvo slovenskih književnih prevajalcev in bo pod pokroviteljstvom Mladinskega kulturnega centra Maribor podeljena letos že drugič, 30. maja 2023, na slavnostni otvoritvi festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru v Univerzitetni knjižnici Maribor. V letu 2023 se bo nagrada podelila v kategoriji besedil za mlade bralce do 12 let. Za nagrado za posamezen prevod ali prevode visoke kakovosti pridejo v poštev knjižne objave besedil za mlade bralce do 12 let iz preteklih štirih let.

V komisiji za nagrado, ki se imenuje po uglednem uredniku in vrhunskem prevajalcu mladinske književnost Vasji Cerarju in bo letos podeljena v kategoriji za prevodno slikanico, so sodelovale Aleksandra Kocmut, Živa Čebulj in Julija Potrč Šavli, ki so med objavljenimi deli izbrale tri nominirane prevode, ki jih bomo ekskluzivno razglasili na novinarski konferenci v tednu pred svetovnim dnevom knjige in avtorskih pravic, v ponedeljek 17. aprila 2023, ob 12. uri v sejni sobi MKC Maribor. Na dogodku bomo predstavili tudi program ob svetovnem dnevu knjige ter glavne poudarke junijskega dela festivala.


Predfestivalski program poteka s finančno podporo Mestne občine Maribor ter Ministrstva za vzgojo in izobraževanje - Urada RS za mladino. Dogodek spada v sklop literarnih prireditev, ki jih sofinancira Javna agencija Republike Slovenije za knjigo.