Back to All Events

Galerija Media Nox prizorišče Festivala oblikovanja Maribor


  • Galerija Media Nox 12 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Med 17. aprilom in 2. junijem bo Galerija Media Nox prizorišče Festivala oblikovanja Maribor (FOMB), ki poteka v organizaciji Srednje šole za oblikovanje Maribor.

Festival oblikovanja Maribor – FOMB je nastal pred osmimi leti kot nadgradnja že obstoječih projektnih dni Srednje šole za oblikovanje Maribor (SŠOM). Festival je sestavljen iz dopoldanskih delavnic na SŠOM, ki jih večinoma izvajajo učitelji šole, v zgodnjih popoldanskih urah pa se odvijajo tematski strokovni dnevi, ki nagovarjajo dijake različnih smeri izobraževanja: dan medijcev, dan frizerjev in dan oblikovalcev.

Del FOMB-a se dogaja tudi  v razstaviščnih prostorih na različnih lokacijah v Mariboru, kjer so otvoritve razstav dijakov, udeležencev natečaja in učiteljev. Eno od razstavišč je tudi naša Galerija Media Nox. Letos bodo od ponedeljka, 17. aprila, do predvidoma petka, 2. junija, v galerijskih prostorih razstavljeni izdelki iz natečaja FOMB, in sicer iz kategorij plakat, strip, modna skica, pričeska in fotografija. Ob tem bo razstavljenih tudi nekaj del zaključnih letnikov programa medijski tehnik, vezanih na fotografijo.