Back to All Events

30 let MKC MARIBOR - 5. dan

  • MKC Maribor, Hostel Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

30 let MKC Maribor

MKC MARIBOR V MALEM

Festivalski teden brezplačnih dogodkov: ples, družabni večeri, družabne iger, spoznavanje japonske kulture, izmenjevalnica rastlina, DJ-delavnica, izdelava 3D figuric, slam poezija, poezija na ulicah, sprehod po zgodovini MKC Maribor.

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) v letu 2023 praznuje okroglih 30 let. Zato smo med 19. in 26. oktobrom 2023 pripavili enotedensko jubilejno dogajanje, ki ga sestavlja več kot trinajst dogodkov. Program bo na vseh lokacijah MKC Maribor (Upravna stavba s Hostlom Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox), soustvarili ga bodo vsi zaposleni.

Tako smo v enotedensko dogajanje zajeli skorajda vsa področja, ki jih MKC Maribor izvaja v sklopu svojih programov. MKC Maribor v malem, kot smo poimenovali dogodke v sklopu praznovanje 30. obletnice MKC Maribor, bo tako postregel z družabnimi večeri, razstavo likovnih del, spoznavanjem japonske kulture in animejev, filmskim večerom, izmenjevalnico rastlin, DJ-delavnico, delavnico izdelovanja 3D figuric, slam poezijo, poezijo na ulicah … ter seveda plesom in dobro glasbo: 50-ies PROM NIGHT nas bo spomnil na maturantski ples, za zaključek pa bomo migali v ritmih glasbene skupine FUNK FU.

program ob 30. obletnici mkc maribor:

Ponedeljek, 23. oktober 2023 @ Kulturni inkubator,

18:00 družabni večer: izmenjevalnica rastlin, izdelava 3d figuric in dj delavnica

V ponedeljkov vrtinec večera se bomo v Kulturnem inkubatorju podali ob 18. uri. Ponujamo pester nabor aktivnosti in kar dve vodeni delavnici. Te zanima vrtenje glasbe? Ali si bolj za ustvarjanje 3D figuric?

Preveri spodnje delavnice in se prijavi. Predhodne prijave so namreč obvezne, zbiramo jih do zapolnitve prostih mest oziroma do petka, 20. oktobra.

DELAVNICA 1: (Z)mešani ritmi: Uvod v svet DJ-anja

Delavnica (Z)mešani ritmi vabi novince in novinke v divji svet DJanja! Spoznali bomo kratko zgodovino vrtenja glasbe, njegov razvoj skozi čas in različne glasbene zvrsti ter vpliv na moderno glasbeno kulturo. Udeleženci bodo imeli priložnost odkriti kdo je DJ, kaj v bistvu počne in kako so DJ-ji postali nepogrešljivi akterji v glasbenem svetu.

Raziskali bomo osnove glasbenih elementov, kot so ritmi, melodije, basi in vzorci, se naučili kaj pomeni BPM, čemu služi CUE gumb in zakaj je SYNC gumb poskrbel za najbolj kontroverzno revolucijo v zadnjih desetletjih. Dotaknili se bomo različnih DJ tehnik, vključno z beatmatch-anjem, ustvarjanjem prehodov med skladbami, efektiranjem zvoka in scratch-anjem. Od blizu se bomo seznanili z moderno DJ opremo in potovanjem zvoka od njegovega izvora vse do vibracij v zvočnikih. Da pa ne bo ostalo zgolj pri besedah, bomo osvojeno znanje preizkusili tudi v praksi ter skupaj ustvarili edinstveno glasbeno kuliso. Z nami bo DJ lokalnih korenin, Jamie Ricaro, njegov Mixcloud: https://www.mixcloud.com/jamiericaro/ in Soundcloud: https://soundcloud.com/jamie-ricaro vabita k poslušanju in ogrevanju.

DELAVNICA 2: Izdelava 3D igralnih figuric

Ustvarjalnim osebam, ki se želijo potopiti v umetnost barvanja in 3D tiska pa (ob poslušanju dobre glasbe) ponujamo:

  • barvanje miniatur, ki si jih lahko brezplačno izberete na dogodku;

  • spoznavanje različnih tehnik za 3D tisk, kot sta FDM in DLP;

  • učenje priprave plastične figure za barvanje, uporabo osnovnega spreja in učenje tehnike zenitnega senčenja;

  • podporo pri pravilni rabi čopiča.

Vse potrebščine boste dobili na delavnici, potrebujete le dobro voljo 😊. Obstaja možnost, da se popackate z barvo, zato oblecite primerna oblačila. Vaša ustvarjalnost ne bo omejena –  pobarvanim junakom boste na koncu dodelili edinstvene karakteristike, jih postavili v svet igre Mordheim in se pomerili z drugimi udeleženci. Delavnico bomo zaključili z razstavo, kjer boste predstavili svoje stvaritve. Vse miniature boste odnesli domov – kot umetniške mojstrovine za razstavo ali za igranje namiznih iger.

 

Prijave na delavnice so obvezne, število mest je omejeno – zbiramo jih do petka, 20. oktobra.

Če pa ti diši le druženje ob dobri glasbi in igranje namiznih iger, so vrata studia oprta med 18. in 21. uro, vabljen_a tudi, da prideš pogledat in izmenjat svojo zbirko rastlin, oblačil ali dobrih misli – odpiramo namreč izmenjevalnico zgoraj naštetih reči, dogodek pa bo imel tudi dobrodelno noto, saj zbiramo nepokvarljiva živila in osnovne kozmetične izdelke za našo skupnostno shrambo, ki je namenjena posameznikom v stiski.


Earlier Event: October 22
30 let MKC MARIBOR - 4. dan
Later Event: October 24
30 let MKC MARIBOR - 6. dan