Back to All Events

30 let MKC MARIBOR - 6. dan

  • MKC Maribor, Hostel Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

30 let MKC Maribor

MKC MARIBOR V MALEM

Festivalski teden brezplačnih dogodkov: ples, družabni večeri, družabne iger, spoznavanje japonske kulture, izmenjevalnica rastlina, DJ-delavnica, izdelava 3D figuric, slam poezija, poezija na ulicah, sprehod po zgodovini MKC Maribor.

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) v letu 2023 praznuje okroglih 30 let. Zato smo med 19. in 26. oktobrom 2023 pripavili enotedensko jubilejno dogajanje, ki ga sestavlja več kot trinajst dogodkov. Program bo na vseh lokacijah MKC Maribor (Upravna stavba s Hostlom Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox), soustvarili ga bodo vsi zaposleni.

Tako smo v enotedensko dogajanje zajeli skorajda vsa področja, ki jih MKC Maribor izvaja v sklopu svojih programov. MKC Maribor v malem, kot smo poimenovali dogodke v sklopu praznovanje 30. obletnice MKC Maribor, bo tako postregel z družabnimi večeri, razstavo likovnih del, spoznavanjem japonske kulture in animejev, filmskim večerom, izmenjevalnico rastlin, DJ-delavnico, delavnico izdelovanja 3D figuric, slam poezijo, poezijo na ulicah … ter seveda plesom in dobro glasbo: 50-ies PROM NIGHT nas bo spomnil na maturantski ples, za zaključek pa bomo migali v ritmih glasbene skupine FUNK FU.

program ob 30. obletnici mkc maribor:

Torek, 24. oktober 2023 @ Umetnostna galerija Maribor

17:00 Sprehod: poezija na mestnih ulicah

Na mariborskih ulicah, v Studiu Umetnostne galerije Maribor, v Kulturnem inkubatorju Mladinskega kulturnega centra (MKC) Maribor, na ulicah Slovenj Gradca ter v Koroški osrednji knjižnici dr. Franca Sušnika na Ravnah na Koroškem boste lahko med 6. in 30. oktobrom 2023, predvidoma pa tudi decembra 2023, prebirali poezijo izbranih slovenskih pesnikov in pesnic, ki bo na plakatih skupaj z izvirnimi ilustracijami ilustratork in ilustratorjev nagovarjala mimoidoče meščane in meščanke ter obiskovalce in obiskovalke kulturnih ustanov.

Plakatna akcija v organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor poteka že šestnajsto leto, selektor poezije in avtor projekta je urednik in knjižničar Nino Flisar, selektorica likovnih del je kustosinja in direktorica Koroške galerije Petra Čeh, ki v projektu sodeluje že tretjič, na njeno pobudo pa se Poezija na mestnih ulicah iz Maribora seli tudi na Koroško.

Poezija na mestnih ulicah se letos pridružuje tudi programu, s katerim v MKC Maribor obeležujemo 30. obletnico delovanja. V torek, 24. oktobra, vabimo na sprehod med plakati, ki s poezijo polnijo Maribor. Sprehod bo vodil Nino Flisar, vanj pa bodo aktivno umetniško vključeni tudi pesnice in pesniki, ki bodo ob plakatih prebrali svoje pesmi ter likovniki in likovnice.

Sodelujejo: Kristina Kočan, Tom Veber, Sara Nuša Golob Grabner, Maja Visinski Andrejc, Matic Ačko, Nevenka Miklič, Uroš Lehner. Zbirno mesto je v UGM Studiu (Trg Leona Štuklja 2, Maribor, kjer bodo sodelavci Umetnostne galerije Maribor pripravili kratek voden ogled po razstavi Zgodba o knjigi, zaključek pa bo v Kulturnem inkubatorju, kjer bomo obeležili 30. let od ustanovitve zavoda Mladinski kulturni center Maribor.