Back to All Events

30 let MKC MARIBOR - 4. dan


  • MKC Maribor, Hostel Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

30 let MKC Maribor

MKC MARIBOR V MALEM

Festivalski teden brezplačnih dogodkov: ples, družabni večeri, družabne iger, spoznavanje japonske kulture, izmenjevalnica rastlina, DJ-delavnica, izdelava 3D figuric, slam poezija, poezija na ulicah, sprehod po zgodovini MKC Maribor.

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) v letu 2023 praznuje okroglih 30 let. Zato smo med 19. in 26. oktobrom 2023 pripavili enotedensko jubilejno dogajanje, ki ga sestavlja več kot trinajst dogodkov. Program bo na vseh lokacijah MKC Maribor (Upravna stavba s Hostlom Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox), soustvarili ga bodo vsi zaposleni.

Tako smo v enotedensko dogajanje zajeli skorajda vsa področja, ki jih MKC Maribor izvaja v sklopu svojih programov. MKC Maribor v malem, kot smo poimenovali dogodke v sklopu praznovanje 30. obletnice MKC Maribor, bo tako postregel z družabnimi večeri, razstavo likovnih del, spoznavanjem japonske kulture in animejev, filmskim večerom, izmenjevalnico rastlin, DJ-delavnico, delavnico izdelovanja 3D figuric, slam poezijo, poezijo na ulicah … ter seveda plesom in dobro glasbo: 50-ies PROM NIGHT nas bo spomnil na maturantski ples, za zaključek pa bomo migali v ritmih glasbene skupine FUNK FU.

program ob 30. obletnici mkc maribor:

Nedelja, 22. oktober 2023 @ Kulturni inkubator,

15:00 dan odprtih vrat mkc maribor

Prostori MKC Maribor bodo na široko odprli svoja vrata. Od 12. ure dalje vabljeni, da pokukate v Hostel Pekarna in si izdelate svojo denarnico za naslednje potovanje, v družbi študentov se lahko v Galeriji Media Nox podate na raziskovanje različnih materialov za ustvarjanje, ali pa pokukate v ‘‘zakulisje’’ oziroma v prostore Upravne stavbe. Odprt bo tudi Kulturni inkubator, ki bo hkrati tudi izhodišča točka za prav poseben sprehod po zgodovini MKC Maribor.

LIKOVNA DELAVNICA @ GALERIJA MEDIA NOX

Študentje likovne pedagogike Inja Ferlež, Ines Sekač in Urban Vicman bodo ob razstavi Jesen 23 študentov Oddelka za likovno umetnost, ki je med 18. oktobrom in 6. decembrom na ogled v Galeriji Media Nox, na Dan odprtih vrat MKC Maribor izvedli likovno delavnico.

Namen likovne delavnice je omogočiti obiskovalcem, da bolj poglobljeno in s pomočjo lastne likovne izkušnje aktivno opazujejo razstavljena dela študentov, se igrajo z likovnimi materiali in spontano odkrivajo njihove izrazne možnosti.

Likovna delavnica je namenjena otrokom, ki jih veseli likovno izražanje ter dijakom, ki razmišljajo o študiju likovne pedagogike. Hkrati pa je likovna delavnica namenjena prav vsem, ki že dolgo niso česa razrezali, zmečkali, sestavili in zalepili.

IZDELOVANJE DENARNIC @ HOSTEL PEKARNA

V Hostlu Pekarna na dan odprtih vrat vabijo na delavnico, na kateri si bodo udeleženci lahko izdelali čisto svojo denarnico iz papirja, ki bo zagotovo prišla prav na naslednjem potovanju. Na delavnici origamijev bomo preizkusili spretnosti natančnega pregibanja papirja in poleg denarnic izdelali različne predmete iz papirja. Papir in ostale potrebščine boste prejeli na delavnici.

Aktivnost bo vodila Nina, receptorka Hostla Pekarna, ki v prostem času rada tudi ustvarja. Starostna omejitev je od 5 let naprej.

 

16:00 SPREHOD PO ZGODOVINI MKC MARIBOR

Vabimo na sprehod po zgodovini in sedanjosti MKC Maribor. Ustavili se bomo na vseh točkah, ki zdaj (so)oblikujejo MKC Maribor, hkrati pa se bomo ustavili na lokacijah, ki so predstavljale pomembne mejnike v zgodovini delovanja javnega zavoda MKC Maribor.

Kulturni inkubator na Koroški cesti, Upravna stavba in Hostel Pekarna na območju Kulturnega centra Pekarna in Galerija Media Nox na Židovskem trgu so namreč le koščki pisane celote, ki sestavjajo MKC Maribor. Spoznajte tiste bolj ali manj poznane ter tiste še povsem skrite zgodbe MKC Maribor in njegovih zaposlenih. Kolektiv že vse leto odstira zakulisje z anekdotami, morda vam na sprehodu kakšno razkrijemo še v živo.

Sprehod bomo začeli pred Kulturnim inkubatorjem na Koroški cesti.

 

18:00 filmski večer: zgodba save in pogovor z rokom rozmanom

Zaključek dneva bo v Kulturnem inkubatorju ob 18. uri ponudil tudi navdihujoč mednarodno nagrajen celovečerni dokumentarec Zgodba Save.

Po ogledu bo sledil tudi pogovor z Rokom Rozmanom, idejnim vodjem iniciative Balkan River Defence ter zagretim borcem za neokrnjeno naravo, ki poslanstvo uresničuje z nasmehom ter brez dlake na jeziku, s kančkom rock'n'rolla.

Film Ena za reko: Zgodba Save je bil sprejet na 27 filmskih festivalov v 16 državah, kjer je prejel 11 nagrad.


Earlier Event: October 21
30 let MKC MARIBOR - 3. dan
Later Event: October 23
30 let MKC MARIBOR - 5. dan