Back to All Events

30 let MKC MARIBOR - 1. dan

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

30 let MKC Maribor

MKC MARIBOR V MALEM

Festivalski teden brezplačnih dogodkov: ples, družabni večeri, družabne iger, spoznavanje japonske kulture, izmenjevalnica rastlina, DJ-delavnica, izdelava 3D figuric, slam poezija, poezija na ulicah, sprehod po zgodovini MKC Maribor.

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) v letu 2023 praznuje okroglih 30 let. Zato smo med 19. in 26. oktobrom 2023 pripavili enotedensko jubilejno dogajanje, ki ga sestavlja več kot trinajst dogodkov. Program bo na vseh lokacijah MKC Maribor (Upravna stavba s Hostlom Pekarna, Kulturni inkubator, Galerija Media Nox), soustvarili ga bodo vsi zaposleni.

Tako smo v enotedensko dogajanje zajeli skorajda vsa področja, ki jih MKC Maribor izvaja v sklopu svojih programov. MKC Maribor v malem, kot smo poimenovali dogodke v sklopu praznovanje 30. obletnice MKC Maribor, bo tako postregel z družabnimi večeri, razstavo likovnih del, spoznavanjem japonske kulture in animejev, filmskim večerom, izmenjevalnico rastlin, DJ-delavnico, delavnico izdelovanja 3D figuric, slam poezijo, poezijo na ulicah … ter seveda plesom in dobro glasbo: 50-ies PROM NIGHT nas bo spomnil na maturantski ples, za zaključek pa bomo migali v ritmih glasbene skupine FUNK FU.

program ob 30. obletnici mkc maribor:

Četrtek, 19. oktober 2023 @ Kulturni inkubator

19:00 50’s PROM NIGHT in 30 let mkc maribor

v družbi Društva ljubiteljev ameriške kulture 50. let 20. stoletja - The alley cats Maribor in rockabilly skupine Joe & The Rhythm Boys with Stacey

Ko se prepleteta dva jubileja. Sklepni dogodek desete edicije našega Festivala Mladi Maribor bo hkrati uvodni ples v praznovanje 30. obletnice MKC Maribor. V četrtek, 19. oktobra, se bomo po poteh McFlyja iz filma Back to future odpravili v 50. leta prejšnjega stoletja.

Predstavljajte si Združene države Amerike leta 1955. Svet je počasi pozabil na grozote vojne, pričela se je era televizije, najstniki pa so uživali svoja brezskrbna leta ob poslušanju džuboksov. Vse to in še več boste lahko doživeli na dogodku 50’s PROM NIGHT oziroma na maturantskem plesu v slogu 50-ih, ki ga pripravljamo skupaj z Društvom ljubiteljev ameriške kulture 50. let 20. stoletja - The alley cats Maribor.

Vabimo vse zanesenjake, plesne navdušence in ljubitelje preteklega obdobja, da se zavrtijo v ritmih glasbe tistega časa, brezplačno nazdravijo in prigriznejo pokovko. Za pravo nostalgično vzdušje bo poskrblega mariborska rockabilly skupina Joe & The Rhythm Boys with Stacey.

O skupini Joe & The Rhythm Boys with Stacey

Mariborska rockabilly skupina je vokalno instrumentalna zasedba, ki preigrava glasbo 50. let prejšnjega stoletja. Gre za ohranjanje in obujanje glasbene strukture in kulture tistega obdobja v kar najbolj pristni obliki. Temu se skušajo približati tudi s scenografijo, oblačili, vintage opremo in inštrumenti. Zasedba je bila formirana leta 2007, njihov repertoar pa vsebuje tudi nekaj lastnih skladb, ki so napisane v duhu tistega časa.

Člani: Josip Segedi, akustična kitara, vokal // Miran Perko, električna kitara // Primož Brumen, kontrabas // Aleš Pogečovnik, bobni //


Earlier Event: October 18
Dan Maribora
Later Event: October 19
30 let MKC MARIBOR - Dobrodelna dražba